Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Kilencedik próbálkozásra sikerült megszülni a XV. kerület idei költségvetését

Ez a cikk több mint 4 éves.

Budapest, XV. kerület Erről Németh Angéla, a kerület jelenlegi, DK-s polgármestere, valamint az ellenzéki pártok, a helyi RÁTE, valamint a Szolidaritás és a Mindenki Magyarországa Mozgalom helyi közös polgármesterjelöltje számol be Facebook oldalán.

Ez a képviselő-testület utolsó ülésén sikerült, miután a Kúria előírta a kerületnek, hogy október 11-ig alkossa meg költségvetését, amennyiben ez nem sikerült volna, úgy a Kúriának kellett volna ezt megtennie, ezzel pedig a testület mulasztásos jogsértéssel zárta volna a ciklust.

A polgármester posztjában említ néhány programot, mely ezután valósulhat meg, így például a zöldítési program, a CT beszerzése, valamint a kerületi fizetésemelések, emellett felsorolja, kik szavazták meg a költségvetést:

„Köszönöm Tóth Veronika, Bihal Dávid, Bodó Miklós, Merk Péter, Legárd Krisztián, Szilvágyi László, Király Csaba, Matlák Gábor, Vékás Sándor és Tóth Imre támogató szavazatát! Köszönöm, hogy felelősen gondolkodnak a Tizenötödikről!”

A felsorolt képviselők javarészt ellenzéki színekben kerültek be a testületbe, azonban érdemes megjegyezni, hogy Merk Péter annak idején a Fidesz-KDNP jelöltje volt, és 2018-ban fordított hátat korábbi pártjának.

A kerület költségvetési ügyeiről korábban is részletesen beszámoltunk, a helyi Fidesz folyamatos obstrukcióval akadályozta a költségvetés elfogadását, miközben az ellenzéki vezetés vádjai szerint ezzel a kerület fejlődését és többek között szociális, valamint egészségügyi programok megvalósítását gátolta. Akit bővebben érdekelnek az előzmények, azoknak ajánlom ezt, ezt vagy ezt a cikket.

Címlapkép: A 15. kerületi önkormányzat képviselő-testületének frakcióvezetői és Németh Angéla polgármester. / Mérce