Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Beszédek után távoznak az ellenzéki képviselők a Városházáról

Ez a cikk több mint 4 éves.

Budapest, városháza Miután a 17 fő minimumlétszám el nem érése miatt nem kezdődött meg a Tarlós István által összehívott rendkívüli közgyűlés, a megjelent ellenzéki képviselők rövid beszédekben foglalták össze gondolataikat a Városháza elhagyása előtt.

Első megszólalóként Karácsony Gergely ismertette a közgyülést illetően felmerülő gondolatait. Kifejtette, hogy bár eleinte méltatlan helyzetnek érezte azt, hogy Tarlós István a kampány utolsó napjára hívatta össze a közgyűlést, rájött, hogy tévedett, hiszen a helyzet valójában éppen hogy méltó az elmúlt évekhez – méltó befejezése az elmúlt kilenc év budapesti politikájának. Szimbolikus jelentőségűnek ítélte, hogy kik vannak és kik nincsenek a teremben, hogy éppen a fideszesek nem érnek rá a város ügyeire.

Karácsony szerint az elmúlt kilenc év arról szólt, hogy Tarlós István főpolgármesterként mindig kifogásokat keresett, hogy mit miért nem tudott megakadályozni Budapest sorsát illetően, legyen szó a hévről, a Városligetről, vagy bármi egyéb, a fővárosiak életét befolyásoló ügyről.

Kimondta, hogy a változást akaró ellenzéki politikusok és támogatóik elsőként a Városházát foglalják vissza, majd holnap szavazataikkal a várost is. Innentől kezdve nem a hatalom embereire, hanem az emberek hatalmára van szükség.

Tarlós István egyetlen őszinte megmozdulásának nevezte Karácsony azt, hogy a közgyűlés összehívását éppen a kampány utolsó pillanatára időzítette, szombat este kilenc órára. Új főpolgármesterként csapatkapitányként kívánja összefoglalni a polgármesterek és az azok mögött álló egyéb civil szervezetek munkáját.

Karácsony Gergelytől Gy. Németh Erzsébet XVII. kerületi DK-s polgármesterjelölt vette át a szót és ő is elismételte, hogy a mai este méltó befejezése Tarlós városvezetésének.

Ennek a gyönyörű világvárosnak nem gyönyörű, nem világvároshoz méltó polgármestere volt

– hangoztatta.

Gy. Németh után Horváth Csaba, Zugló jelenlegi MSZP-s polgármesterjelölje beszélt arról, hogy a ma este megmutatta, hogy kik azok a fideszesek, akikre „nem számíthatunk”. Kérte, hogy bízzák a budapestiek jövőjüket olyan emberekre, akikre számíthatnak most és a jövőben bármikor, támogassák a hatpárti és civil szervezeteket bevonó ellenzéki összefogást, hiszen így holnaptól az elmúlt kilenc év után újból a budapestiek kezébe kerül a város sorsa.

Címlapkép: Mérce fotó