Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Elmeszelte a szegedi Fideszt a helyi választási bizottság

Ez a cikk több mint 4 éves.

Szeged Helyt adott Szabó Bálint független szegedi polgármesterjelölt kifogásának a Szegedi Helyi Választási Bizottság: a testület szerint valóban jogsértően járt a helyi Fidesz, amikor azt állította egy általuk kiadott terjesztett kampányszórólapon, hogy Szabó „a DK polgármesterjelöltje Szegeden” mivel a jelöltet a választási bizottság függetlenként vette nyilvántartásba.

Szabó Bálint egy bizonyos, tematikájában a budapesti főpolgármesteri kampányban használatos Fidesz-plakátokhoz hasonlító bohócos szórólap miatt élt panasszal: ezen Szabó Bálint látható bohócruhában, mellette Gyurcsány Ferenc. A szöveg állítása szerint Szabó az ő embere, a DK polgármesterjelöltje. Minden egyéni jelöltjüket is névvel szerepeltették a propagandaanyagon.

Szabó panaszában arra is hivatkozott, hogy a a múlt hét végén mintegy 100 ezer példányszámban a független városi szövetséget, annak jelöltjeit, és személy szerint őt támadó, és a választókat megtévesztő szórólap került valamennyi szegedi postaládába.

A bizottság szerint a szórólap valótlan tatalmú tényállítása alkalmas a választópolgárok megtévesztésére.

A Fidesz szegedi szervezetét eltiltották a további jogsértéstől.

A korábban az MSZP-t és a DK-t is megjárt Szabó Bálint függetlensége egyébként már többször volt téma az országos sajtóban: 2018-ban egyenesen az azóta jobb létre szenderült Magyar Időkben jelentette be indulási szándékát az önkormányzati választáson,  azonban valami eltörhetett a Fidesz és Szabó viszonyában, mert kicsivel később a szegedi Fidesz szerint ő már nem volt kevesebb, mint „Botka László ügynöke”. Most meg a „DK jelöltje”.

Szabó Bálint éppen koszorúz, a kép forrása: Mindenki Szegedért Mozgalom

(Szeged.hu)