Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A szegedi Fidesz-közeli lap szerint a jobboldali polgármesterjelölt valójában Botka László ügynöke

Ez a cikk több mint 4 éves.

Tovább folytatódik a jobboldali belháború Szegeden: nincs még két hete, hogy házkutatást tartottak Szabó Bálintnál, Szeged ellenzéki polgármesterjelöltjénél, aki a Fidesz-közeli SzegedMán szombaton megjelent cikk szerint most már nem kevesebb, mint egyenesen „Botka László ügynöke”.

Szabó Bálintról december elején írtunk részletesebben, akkor történt ugyanis, hogy a Magyar Időkön keresztül bejelentette: indul a szegedi polgármesteri pozícióért. A bejelentést megelőzően Szabó évek óta konfliktusos viszonyt ápolt Botka Lászlóval és szegedi önkormányzattal.

A korábban az MSZP-t és a DK-t is megjárt Szabó Botka-ellenes politikája javarészt a Szeviép-ügy mentén épült fel (Szabó Bálint cége képviseli a Szeviép-károsultak egy részét), illetve „annak idején a szegedi parkolási botrány miatt is feljelentést tett”, valamint „korábban a szegedi Cserepes sori és a Mars téri piac ügyében, valamint a botrányos zajrendelet ellen, illetve a korábban átalakított helyi tömegközlekedés és a parkolási rendszer miatt is felemelte a szavát.” Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy Szabó pert vesztett Botkával szemben, amiért azt állította, hogy a Szeviép-ügy szálai az önkormányzatig nyúlnak az ügyészségi vádirat szerint.

Szabó tehát azzal, hogy minden lehetséges felületen támadta Botkát, helyi ellenzékként belesimult a Fidesz politikájába, ám idén tavasszal valami megváltozott: egy magánszemély ugyanis feljelentést tett a Nemzeti Nyomozó Irodánál Szabó cége, a Likvid Kontroll Kft. ellen azzal, hogy Szabó jogtalanul jár el a Szeviép-károsultak képviseletében, és százmilliós hasznot húzott a követelésekből. Szabó és a Fidesz viszonya azóta is rossz, ezt Szabó is megerősítette a 24.hu-nak, szerinte a Kubatov Gábor vezette fideszes csapat küldte rá a rendőröket.

Míg Szabó nyilatkozatai azelőtt elsőként többnyire olyan felületeken jelentek meg, mint az Origo, a 888.hu, a Lokál, a Pesti Srácok vagy éppen a helyben erősen Fidesz-közeli Szeged Ma,

szombaton éppen utóbbi portál vázolta fel a legmerészebb elméleteket arról, hogy az egész Szabó Bálint-jelenség nem más, mint egy szocialista összeesküvés.

A lap nem kevesebbet ír Szabóról, minthogy Botka László „ügynöke”, akit alapvetően az a tény tesz gyanússá, hogy bár 2015 és 2018 között sorozatosan adogatta be a feljelentéseket a Botka László vezette önkormányzat ellen, azonban ezek nagy részét rendre elutasították.

„A szegedi közéletben született sajátos magyarázat” minderre pedig a SzegedMa szerint nem más, minthogy Szabó csak a felszínen hadakozik Botkával, valójában azonban „a mélyben úgy látszanak összerendeződni a dolgok”, hogy Szabó egyszerűen Botkát védi, mert Botka „meg akart szabadulni Ujhelyi István gátlástalan építőipari embereitől”.

A SzegedMa már az április eleji házkutatás előtt nekiment Szabónak, a politikus azóta –mint arról mi is írtunk – több interjúban is nyíltan támadta Kubatov Gábort, a Fidesz alelnökét.

(via Szeged.hu)