Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A kaposvári ellenzék szerint megtalálták a Kubatov-listát

Ez a cikk több mint 4 éves.

kaposvár Horváth Ákos Ervin, a kaposvári ellenzéki pártok által támogatott, egyébként függetlenként induló polgármesterjelölt juttatta el a KPSVR helyi lap szerkesztőségéhez a fotót, melyen állítása szerint a Kubatov-lista egy oldala látható.

A vonalkóddal ellátott lapokon nevek, valamint a hozzájuk tartozó lakcímek, telefonszámok olvashatók, és megszólalásig hasonlít azon laphoz, melyet az EP-kampányban posztolt ki véletlenül a Fidesz egy képviselője.

Ez itt a kaposvári ív:

Forrás: kpsvr.hu

Ez pedig, amit Zsigmond Barna Pál posztolt a Facebookra:

Forrás: zsigmond barna pál facebook

Ahogy a lap írja,

„Látható, hogy a fideszes aktivistáknak karikába írt betűkódokat és számokat kellett beikszelnie a következő kategóriákban: T (támogat), E (elutasít), B (bizonytalan), N (nincs otthon), R (rossz cím), G (egyéb), M (mozgássérült), H (elhunyt), K (elköltözött). Az aktivistákat arra figyelmeztetik: a feldolgozás érdekében csak vastag filccel jelöljön, más megjegyzés hozzáfűzése tilos.”

A polgármesterjelölt elmondása alapján lakosoknak lett feltűnő, hogy egy aktivista körbejárja lakásaikat az ívekkel, ezért kérdőre vonták, és lefotózták a nála lévő íveket, ez alapján pedig a jelölt tegnap feljelentést tett a rendőrségen.

A lista, melyet a 2000-es években hozott létre a Fidesz, arra jó, hogy a párt nyilvántarthassa a szavazókat név, elérhetőség, pártszimpátia, szavazói hajlandóság és egyéb, számára fontos információkat tárolva – ezt azonban a Fidesz nem ismeri el, mivel így törvényt sértenének.

Emlékezetes, hogy néhány hete a józsefvárosi Pikó András ellenzéki polgármesterjelölt csapatát vegzálta a rendőrség egy fotó miatt, amiről azt gyanították, tiltott adatrögzítés látható rajta.

via KPSVR
Címlapkép: KPSVR.HU