Eredmények 99,98%-os feldolgozottságnál

52,26%
16,21%
9,90%
6,67%
6,42%
Szerzett mandátumot:
Fidesz: 13 (52,26%)
DK: 4 (16,21%)
Momentum: 2 (9,90%)
MSZP-P: 1 (6,67%)
Jobbik: 1 (6,42%)
Nem szerzett mandátumot:
Mi Hazánk: 3,32%
MKKP: 2,62%
LMP: 2,18%

A szombathelyi ellenzék leváltotta a tévé szerintük fideszes igazgatóját

Ellenzéki javaslatra a közgyűlés leváltotta a Szombathelyi Televízió – melynek élő közvetítését ebbe a közvetítésbe is beágyaztuk – igazgatóját, Lovass Tibort, a Helyi Televíziók Országos Szövetségének elnökét, valamint az Evangélikus Egyház sajtófőnökét.

Az ellenzék elismeri, hogy Lovass szakmai munkája – például a Savaria Filmszemle elindítása – elismerést érdemel, azonban

véleményük szerint a tévé a jelenlegi igazgatóval se nem objektív, se nem pártatlan, így már holnaptól menesztik.

A Szombathelyi Médiaközpont vezetésére két évre kinevezték Halmágyi Miklóst, feladata lesz többek között a pártatlan szombathelyi média megszervezése, valamint az ingyenes helyi lap újraindítása.

A Fidesz-KDNP valamennyi helyi képviselője védelmébe vette a tévé jelenlegi igazgatóját, hosszasan ecsetelve szakmai kiválóságát, a – természetesen bevándorláspártiként hivatkozott – ellenzéket gyakorlatilag politikai gyilkossággal vádolva, tisztogatást emlegetve.

Puskás szerint a szakemberek politikai alapú félreállítása tipikusan baloldali stratégia, majd ismét nosztalgiázott egy sort azzal kapcsolatban, hogy őt is kirúgták 2006-ban vezetői állásából.

Kecskés képviselőt egyenesen a kékcédulás választási csalásra emlékezteti Lovass kirúgása, egész pontosan arra, amikor ÁVÓ-sok költöztek a lakásukba gyerekkorukban, mikor apját eltávolították korábbi állásából, és télvíz idején kellett költözködniük, amivel nem teljesen világos, mit is akart mondani, de nagyon hosszan  csinálta.

A továbbiakban nagy vonalakban árulásról, levadászásról, posztkommunista liberál-bolsevikokról, valamint a konzervatív oldal sajtószabadság-felfogásáról, illetve természetesen bevándorláspártolásról volt szó.

Az ülés hangulatát talán a következő, többször is szó szerint elhangzott mondattal tudnánk szemléletesen illusztrálni:

„van egy diszkrét bája, mikor a posztkommunisták oktatják ki a nemzeti oldalt sajtószabadságról és médiafüggetlenségről.”

A javaslatot elfogadták, most negyedóra szünet!

UPDATE: reagált a Fidesz:

„Politikai tisztogatásba kezdett a bevándorláspárti koalíció Szombathelyen

 

Rögtön azt követően, hogy a szombathelyi közgyűlésben megvalósult  Gyurcsány Ferenc és Vona Gábor nagy közös álma, és létrejött a  baloldali képviselők, Balassa Péter jobbikos és Molnár Miklós civil  képviselő összefogásával a bevándorláspárti szivárványkoalíció,  politikai tisztogatásba is kezdtek.

Legfontosabb közös feladatuk az volt, hogy rögtön leváltsák a  Szombathelyi Médiaközpont vezetőjét, Lovass Tibort, aki évtizedes  szakmai múlttal, országos szinten is jelentős televíziós  tapasztalattal vezette a városi céget. Lovass Tibor a Helyi Televíziók  Országos Egyesülete elnökeként is tevékenykedik.

A szakember helyett, politikai alapon, egy olyan újságírót neveztek ki  a helyére a szocialisták, a Jobbik és Molnár Miklós civil  alpolgármester, akinek nincs televíziós tapasztalata és kinevezése  kizárólag a bevándorláspárti szivárványkoalíció érdekét képviseli és  nem a szombathelyi emberekét.

 

Fidesz-KDNP szombathelyi közgyűlési frakciója”

Címlapkép: Nyugat.hu