Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Ahol lepedőn szavaztak

Ez a cikk több mint 6 éves.

A budapesti 6. számú OEVK jelöltjeinek listája a fővárosban az egyik leghosszabb. A kamupártok itt olyan számban állítottak sikerrel jelöltet, hogy a választók egy jókora lepedőt kaphattak kézhez szavazólap gyanánt, ráadásul visszalépések sem történtek a körzetben. Az ellenzék részéről három, egyenként viszonylag erős jelöltre voksolhatnak a választók. A több közvélemény-kutatáson legesélyesebbnek kihozott Demokratikus Koalíció színeiben induló Ara-Kovács Attila mellett, akinek nincsen helyi kötődése, a 8. kerületi LMP-s képviselő, Jakabfy Tamás, és a 9. kerületben az Együtt színeiben szintén önkormányzati képviselő, és helyi ügyeknek országos ismertséget hozó Baranyi Krisztina is elindultak.

A taktikai szavazásra buzdító oldalak Ara-Kovács mellett kampányolnak, de mivel az utóbbi két jelölt helyi, kerületi támogatottsága erős, így a DK jelöltje a politikailag egyébként is kevésbé aktívnak számító választókörzetben nehezebben szoríthatná meg a Fidesz színeiben induló Kocsis Mátét. A Jobbik Dúró Dórát, a párt egyik erős emberét indította a körzetben, de ők ebben a választókörzetben kevéssé bizakodhatnak.

A részvételi arány a 17 órai adatok szerint 57.46% volt. Egyes szavazókörökben, a szociálisan legsérülékenyebb környékeken a fővároshoz képesti részvételi arány kiugróan alacsony, több helyen a 40 százalékot sem éri el.