Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A legszegényebb régióban a legalacsonyabb a részvétel

Ez a cikk több mint 6 éves.

A három legszegényebb magyar régióban (GDP/fő) – Észak-Magyarország, Észak-Alföld, Dél-Dunántúl – a részvételi arány idén is jóval alacsonyabb, mint az ország tehetősebb részeiben. A legalacsonyabb részvétel a legszegényebb, Észak-magyarországi régióban tapasztalható, itt 13.00-ig az összes szavazópolgár 39,86 százaléka jelent meg, míg a legtehetősebb régióban, Közép-Magyarországon a részvétel a 45 százalékot is meghaladja.

A 13 órás adatok szerint a nyugati megyék közül Pest megye vezeti 44,83 százalékkal a részvételi arányt, 43,64 százalékkal következik Fejér megye, a dobogó harmadik fokán pedig Komárom-Esztergom áll 42,86 százalékkal.

Pest megyében a 11-es (Dabas) és az 5-ös (Dunkaeszi) körzetben a legaktívabbak a szavazók 2014-hez képest, mindkét körzetben több mint 9 százalékkal magasabb a részvétel. A nyugati vidéki megyében Zala 1-es körzetében (Zalaegerszeg), Veszprém 2-es (Balatonfüred) körzetében, Vas 2-es körzetében (Sárvár), Tolna 3-as körzetében (Paks), Somogy 3-as körzetében (Marcali), Komárom-Esztergom 1-es körzetében (Tatabánya), Győr-Moson-Sopron 2-es körzetében (Győr), Fejér 2-es körzetében (Székesfehérvár) és Baranya 4-es körzetében (Szigetvár) a legnagyobb a részvételi arány növekedése a 4 évvel ezelőtti adatokhoz képest.