Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Törley Katalin: a bosszútörvény hasonló a rabszolgatörvényhez, csak rosszabb

Ez a cikk több mint 1 éves.

Törley Katalin, a Tanítanék aktivistája, polgári engedetlenségért kirúgott tanár nagyon találónak tartja, hogy „bosszútörvénynek” nevezik a státusztörvényt, mert szerinte is a tavalyi évre adott válasz a törvény a hatalom részéről.

Törley a rabszolgatörvényhez hasonlította a bosszútörvényt, viszont szerinte még a rabszolgatörvénynél is súlyosabb és jogfosztó törvényről van szó.

Úgy látja, hogy a törvény nem csak a tanárok, de szülők és a diákok jogait is korlátozza.

Szerinte „egyáltalán nincs gondolata a jelenlegi kormánynak az oktatásról”, ezért nem foglalkozik azzal, hogy a bosszútörvénynek milyen hatása van a tanárhiányra.

A Belügyminisztérium nem is tud más válaszokat adni, mint rendészeti megoldásokat, mivel láthatóan nem tudtak mit kezdeni a pedagógusok rendszerkritikus fellépésével. Rendpárti, autoriter visszacsapás történik jelenleg.

Az uniós pénzek kapcsán Törley Katalin azt mondta, hogy a státusztörvény nem összeegyeztethető az EU elvárásaival, ezért nem mutogathat folyton a kormány arra, hogy az EU-s pénzekre vár.

Arra a kérdésre, hogy van elbocsátása óta, azt mondta, van munkája és folytatja az aktivizmust a Tanítanékban, de a tanítás nagyon hiányzik neki.

Címlapkép: Mérce/Fazekas Lázár Benjámin