Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Számos vidéki és budapesti iskolából jeleztek munkabeszüntetéseket, de volt ahol letiltották

magyarország Az ország számos pontján léptek sztrájkba a tanárok április 24-én, az erről szóló bejegyzéseket egész nap tették közzé a pedagógus szakszervezetek és a Tanítanék.

Újbudán a József Attila Gimnáziumban nemcsak 31 tanár szüntette be a munkát, de a diákok élőláncot is vontak.

A Kölcsey 38 tanára tiltakozott a státusztörvény ellen:

A VI. kerületi Kölcsey pedagógusai tiltakoznak a státusztörvény bevezetése ellen. Fotó: Darukáné Eszenyi Katalin / Facebook

A Kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnázium pedagógusai közzétették a szakszervezetek követeléseit kiegészítő nyilatkozatukat is:

A keszthelyi pedagógusok is kiálltak a státusztörvény ellen:

Pécsről pedig a Pécsi Tudományegyetem Babits Mihály Gyakorló Gimnáziumának pedagógusai jelentkeztek rövid videóval.

Kisteleken valamennyi korosztályt lefedtek a munkabeszüntetők: sztrájkoltak óvodai, iskolai és gimnáziumi pedagógusok is.

Ácson pedig a Gárdonyi Géza Általános Iskola pedagógusai tették le a munkát.

Az Ácsi Gárdonyi Géza Általános Iskola sztrájkoló pedagógusai 2023. április 24-én. Fotó: Pedagógusok Szakszervezete / Facebook

A fenti gyűjtés természetesen nem teljes, hisz számos intézmény még nem tette közzé hogy sztrájkoltak-e a pedagógusok, de a szakszervezetek olyan esetekről is tudnak, hogy az igazgató megtiltotta a sztrájkban való részvételt.

Az RTL Klubnak számolt be erről a Pedagógusok Szakszervezete, hozzátéve, amennyiben ilyen atrocitás éri a kollégákat, bátran fordulhatnak hozzájuk jogsegélyért. A szakszervezet azt is elmondta, hogy várakozásaik szerint mintegy 700 intézményben is sztrájkolhatnak.