Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Szijjártó nemzetközi lobbihálózatot sejt a propagandatörvény elleni európai felháborodás mögött

Ez a cikk több mint 2 éves.

Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában egy „nemzetközi lobbihálózatot” emlegetett, ami a „gyermekvédelmi törvényt” támadja. A  június közepén jobbikos támogatással elfogadott propagandatörvény, amely a pedofil bűnelkövetőkkel szembeni szigorúbb fellépésről, továbbá a gyermekek védelme érdekében egyes törvények módosításáról szóló törvénymódosítás néven futott nyíltan homofób passzusokat is tartalmaz, összemosva a pedofíliát a homoszexualitással.

„régóta lelepleződött a liberális mainstream, ők a demokrácia definíciója alatt azt értik, hogy minden úgy történik, ahogy akarják””

– mondta a miniszter, további részleteket nem közölve arról, hogy miért nem fér bele a demokrácia definíciójába a gyűlöletkeltés elleni fellépés.

Mint arról beszámoltunk, az Európai Bizottság július 15-én kötelezettségszegési eljárást indított Magyarországgal szemben a homofób törvényként elhíresült propaganda törvény miatt, ami a gyermekek védelmének álcájába burkolva összemossa a pedofíliát a homoszexualitással és a transznemű emberekkel. A törvény értelmében nem lehet a televízióban és nyilvánosan megjeleníteni a szexuális kisebbségekhez tartozó embereket.

A nemcsak országos, hanem nemzetközi szinten is nagy felháborodást kiváltó törvénymódosítással kapcsolatban 13 európai uniós tagállam és az Európai Bizottság is megszólalt korábban, valamint annak homofób és transzfób jellegét megannyi civil szervezet és ellenzéki párt is bírálta már. A törvényjavaslat elfogadása előtt tízezres tömeg tüntetett a Kossuth téren (a Budapest Pride Felvonuláson kívül LMBTQ jogi tüntetés ekkora társadalmi támogatottságot még soha nem kapott), de ezt követően is szerveztek demonstrációkat, néhány nap alatt pedig több mint 130 ezren csatlakoztak egy 10 civil szervezet által indított petícióhoz.

A kormány a héten újra engedélyezte a népszavazásokat, majd meg is hirdetett egyet homofób propaganda terjesztésének céljából, a kérdésekben összemosva a homoszexualitás üldözését a gyerekek védelmével.

(MTI)

A cikk egy korábbi változatában tévesen szerepelt, hogy Szijjártó Péter „melegellenes törvénynek” nevezte a propaganda törvényt. A hibát javítottuk, olvasóinktól elnézést kérünk.

Címlapkép: MTI/Vasvári Tamás