Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Göd, Salgótarján és Balassagyarmat önkormányzata is távmunkára áll át, Orbán Viktor este bejelentést tesz

Ez a cikk több mint 3 éves.

Egyre több önkormányzatot ér el a koronavírus: a mai naptól a salgótarjáni polgármesteri hivatal dolgozói bizonytalan ideig távmunkában végzik napi teendőiket, a személyes ügyfélfogadás is bizonytalan ideig szünetel, a hivatal irodáit fertőtlenítik, ugyanis négyen is pozitív koronavírus-tesztet produkáltak.

A fertőzöttek közt van Fekete Zsolt MSZP-s polgármester is, ő tünetmentes, otthonról dolgozik, munkatársai pedig lábadoznak. A városvezető arra kér minden salgótarjánit, hogy vegye komolyan a  szabályokat. „Mindenki láthatja, hogy a számok egyre súlyosabbak, erősen növekszik a fertőzöttek száma és sajnos a halálozásoké is. Kérek mindenkit, viseljen maszkot!” – írja Facebook-oldalán.

Nógrád megyében korábban Csach Gábor, Balassagyarmat fideszes polgármestere is bejelentette, hogy megfertőződött a koronavírussal. Ő október 24-én kapta meg a pozitív teszteredményt, akkor közösségi oldalán azt írta, alacsony lázzal, izomfájdalommal és köhögéssel gyógyul otthon, állapota stabil. A polgármesterrel együtt öten kerültek karanténba, kettejük tesztje lett pozitív. Balassagyarmaton október 29-től visszavonásig korlátozták az ügyfélfogadást a polgármesteri hivatalban.

A mai naptól a gödi önkormányzat is home office-ba vonul két hétre, illetve teszteltetnek minden dolgozót, miután a hivatal két dolgozója is koronavírusos lett – közölte Facebook-oldalán Balogh Csaba momentumos polgármester.

A lakossági ügyek intézésében Gödön csak telefonos egyeztetés alapján járnak el, a következő két hétben pedig a legfontosabb és sürgősebb ügyeket intézik csak személyesen, az anyakönyvezést és a határidős hatósági ügyeket. „A hivatal szerencsére már hozzászokott az online munkához, így azt folytatjuk a következőkben is” – írja Balogh, majd ő is felhívja a figyelmet a biztonsági szabályok fontosságára.

A gödi polgármester egyébként nemrég már karanténba került azt követően, hogy felesége – aki szintén önkormányzati képviselőként dolgozik Gödön –  koronavírusos lett.

Ahogy arról beszámoltunk, a nyolcadik kerületi önkormányzatot is súlyosan érintette a koronavírus: Balogh Lajos önkormányzati képviselő, roma aktivista elhunyt, Pikó András polgármester pedig jelenleg is kórházban van a vírusfertőzés miatt. Mivel több polgármester is igazolt fertőzött, mások pedig karanténban ülnek, határozatképtelenség miatt a Fővárosi Közgyűlés legutóbbi ülése is elmaradt.

Az operatív törzs tájékoztatása szerint Orbán Viktor miniszterelnök kedden kora este újabb járványügyi szigorításokról tesz bejelentést. Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője azt mondta, az operatív törzs folyamatosan javaslatokat tesz a kormánynak, amely a mai ülésén fogja ezeket megvitatni.

Címlapkép: MTI/Czeglédi Zsolt