Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A koronavírus megbénította a Fővárosi Közgyűlést is, elmaradt a szerdai ülés

Ez a cikk több mint 3 éves.

Miután több polgármester igazolt fertőzött, mások pedig karanténban ülnek és a teszteredményekre várnak, határozatképtelenség miatt elmarad a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése – közölte közösségi oldalán Karácsony Gergely főpolgármester.

A Népszava azt írja, a szerdai ülés kezdetére a Karácsony Gergely főpolgármesteren és a főjegyzőn túl a 33 fős testület hat tagja jelent csak meg.

A fővárosi kerületek polgármesterei közül Borbély Lénárd, Csepel polgármestere hétfőn jelentette be, hogy elkapta a fertőzést, és kórházba is kellett szállítani.

Pikó András, Józsefváros polgármestere pedig kedden számolt be arról, hogy pozitív tesztet produkált és ugyancsak vannak tüntetei is, de otthonról tudja segíteni a feladatait átvevő Szili-Darók Ildikó alpolgármester munkáját.

Korábban D. Kovács Róbert kőbányai és Bese Ferenc soroksári polgármester is jelezte, hogy koronavírusos lett. Arról, hogy a fentieken kívül mely kerületvezetők várnak további teszteredményekre, és kik vannak karanténban, a főpolgármester  nem árult el további részleteket.

Karácsony Gergely közölte: a közgyűlést a lehető legkorábbi időpontban pótolni fogják, emellett pedig olyan jogszabálymódosítást kezdeményezett a kormánynál, ami lehetővé teszi a fővárosi közgyűlés megtartását online formában.

A közgyűlés szerdai ülésén lett volna napirenden a fővárosi maszkviselési rendelet visszavonása (mivel a korábbi fővárosi rendeletet felülírja az újabb kormányrendelet, ezért vonták volna vissza a budapesti szabályozást); de többek között ugyancsak ma került volna napirendre a fővárosi átmeneti szállásokon fizetendő térítési díj felfüggesztésének tárgyalása, valamint a fővárosi fenntartásban lévő Katona József Színházat és Radnóti Miklós Színházat üzemeltető kft.-k igazgatóinak megválasztása is.