Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Cenzúrázta a Fideszt kritizáló kommenteket Keszthely önkormányzati lapja

Ez a cikk több mint 4 éves.

Tegnap jelentették be Keszthelyen az őszi önkormányzati választásokon induló fideszes képviselő-jelölteket, amiről a helyi önkormányzati lap is beszámolt. A hír kikerült a lap Facebook-oldalára is, amikor azonban a kormánypártokkal szemben kritikus kommentek jelentek meg a poszt alatt, az oldal kezelői elkezdték eltüntetni azokat.

Ahogy arról a helyi ellenzéket összefogó Kisvárosunkért Érdekvédelmi Egyesület (KÉVE) beszámolt,

„a poszt alatt számos helyi polgár gyakorolt kritikát, köztük a városból gyakorlatilag elüldözött Bálint Natália operaénekesnő, Keszthely himnuszának szerzője és előadója. Az adminok villámgyorsan elkezdték törölni a kritikus hozzászólásokat, majd miután a művésznő újból hozzászólt és szóvátette ezt az eljárást, előbb levették az eredeti posztot, majd kitiltották.”

A posztot a törlés után újra közzétették, és úgy tűnik, egy ideje a kommentek törlését is feladták, most ugyanis több komment is a cenzúra miatti felháborodásról szól.

A KÉVE az esettel kapcsolatban az önkormányzati lap egyoldalú tájékoztatására hívja fel a figyelmet, szerkesztősége az ellenzékkel kapcsolatos hírek ugyanis „következetesen ignorálja”, miközben a fideszes alpolgármester Nagy Bálint (most polgármesterjelölt) napi szinten szerepel online híreiben. Az egyesület ugyanakkor megjegyzi, a városi TV kis terjedelemben ugyan, de legalább beszámol az ellenzékkel kapcsoaltos hírekről.

„A Fidesz helyi tagozata nehezen engedi el itt megszerzett zsákmányát, gazdasági érdekeltségeit és az általuk helyzetbe hozott befektetőknek továbbra is szükségük van egy készséges önkormányzatra.”

– írja az egyesület.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, nemrég kamu Facebook-profilok támadták az utolsó keszthelyi szabadstrand megszüntetése elleni tiltakozást, nem sokkal később pedig kamu telefonos közvélemény-kutatással sugalmazták azt a helyieknek, hogy az ellenzék polgármesterjelöltje migránsokat telepítene a városba.

Címlapkép: Balatoni Krónika / Facebook