Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A teljes ellenzék közösen indul Keszthelyen

Ez a cikk több mint 4 éves.

Közös polgármesterjelöltben és közös önkormányzati képviselőjelöltekben is megállapodott minden, Keszthelyen érdemi tevékenységet végző ellenzéki párt – erről a pártok választási formációja, a Kisvárosunkért Érdekvédelmi Egyesület (KÉVE) tájékoztatott.

A jelölteket kedden sajtótájékoztató keretében mutatták be Keszthelyen. A KÉVE színeiben történő közös indulást minden, Keszthelyen érdemi tevékenységet folytató ellenzéki párt és civil szereplő támogatja, így a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP, valamint a Mindenki Magyarországa Mozgalom(MMM) helyi Kossuth Köre is.

A KÉVE polgármester-jelölje, a keszthelyi születésű Czuth Zoltán közigazgatási szakértő, aki emellett közgazdász MBA-oklevéllel, jogi szakoklevéllel és mérnők-informatikus, valamint műszaki menedzser végzettséggel is rendelkezik. A versenyszférában és az államigazgatásban egyaránt szerzett felsővezetői munkatapasztalatokat, sőt brüsszeli kiküldetésben is dolgozott. Czuth Zoltán beszédében elmondta a sajtótjájékoztatón, hogy a tudás, hit, becsület szellemében kívánja csapatával együtt megvalósítani Keszthely valódi, emberi léptékű és fenntartható fejlődését.

A KÉVE jelöltjei az egyéni körzetekben:

1. Kenyeres Bence kommunikációs szakember, énekes
2. Nagy Zoltán vendéglátós vállalkozó, kamarai vizsgabiztos, megyei közgyűlési tag
3. Kovács Viktória bányamérnök, közgazdász, önkormányzati képviselő
4. Herold János vendéglátós vállakozó
5. Dr. Weller-Jakus Tamás jogász
6. Molnár Tibor tanár
7. Haász György olajipari mérnök
8. Varga László népi iparművész

A KÉVE július végén mutatja be választási programját, melyet helyi konzultáció, részvételi programalkotás keretében fejlesztenek tovább a választópolgárok bevonásával.

Az MMM részéről Lukácsi Katalin elnökségi tag volt jelen aki tolmácsolta Márki-Zay Péter üdvözletét és elmondta: a búzaszál önmagában gyenge, de kévébe kötve hatalmas ereje van, ezért különösen jó szimbólumnak tartja az egyesület rövidített nevét. Fontosnak tartotta, hogy Keszthelyen is megvalósult fő célkitűzésük: mindenhol csak egyetlen ellenzéki jelölt álljon szemben a Fidesz emberével.

KÉVE sajtótájékoztatója itt tekinthető meg:

Kiemelt kép: Fotó: KÉVE