Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Az ellenzék szerint a Fidesz kamu telefonos közvélemény-kutatásokkal kampányol Keszthelyen és Esztergomban

Ez a cikk több mint 4 éves.

Miután a keszthelyi Fidesz nemrég azzal lepleződött le, hogy a Facebookon kamuprofilokkal igyekszik megtolni magát és jelöltjét, miközben az ellenzéket igyekszik diszkreditálni, a keszthelyi ellenzék szerint újabb szemellenzős kampányfogásként kamu közvélemény-kutatással igyekszik a maga mellé állítani a szavazókat az önkormányzati választásokra.

Az esetről a Kisvárosunkért Érdekvédő Egyesület (KÉVE) számolt be Facebook oldalán:

 A KÉVE posztjában említett telefonos közvélemény-kutatásnak álcázott kampányhívásokkal azt sugalmazzák, hogy az ellenzék közös polgármester-jelöltje, Czuth Zoltán migránsokat telepítene a városba.

A KÉVE posztja szerint az Amygdala Közvélemény-kutató Intézet nevében intézik a hívásokat, és arról kérdezik a keszthelyieket,

„akkor is szavaznának-e Czuth Zoltán Lászlóra, ha tudnák, hogy migránsokat akar betelepíteni Keszthelyre”.

Azonban a beszámoló szerint nem csupán az ellenzéki jelöltet igyekeznek negatív fényben feltüntetni, de megnyomják a kormánypárti aspiránst is, aki a kormánnyal összhangban védené meg a határkerítést, noha az igen messze esik a Balaton-parti várostól.

A KÉVE posztjában a kormányzati narratívába beleállva tagadja a vádakat, miszerint migránsokat telepítene a városba hangsúlyozva hogy ők a keszthelyieket szeretnék otthon tartani, ugyanakkor a Fidesz szemére hányja, hogy az elmúlt években immár 120.000 külföldi telepedhetett le Magyarországon.

A posztban egyéb céljaikat is megjelölik, miszerint

„Munkahelyeket szeretnénk teremteni, a civil közösség aktivitását növelni. Ügyek mentén politizálni, vitázni. A Fidesszel is szerettünk volna, ők azonban nem hajlandók (vagy nem képesek) erre. Helyette mocskolódnak.”

A helyi ellenzék szerint Esztergomban is ugyanezzel a módszerrel támad a Fidesz.

A Cserép János polgármester-jelöltet indító Szeretgom helyi civil szervezet is arról számol be Facebook oldalán, hogy az Amygdala nevében közvélemény-kutatás címén hívogatják a választókat, akiket ugyanúgy azzal riogatnak, hogy az ellenzéki jelölt migránsokat telepítene be megválasztása esetén.