Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Meghekkelte a kormány propagandaplakátjait éjszaka a Momentum

Ez a cikk több mint 5 éves.

Múlt pénteken jelentette be a Momentum, hogy a kormány legújabb Európa-ellenes plakátkampányára válaszul közösségi finanszírozásból elindítja a saját Valóság-kampányát, melyben a képzelt ellenségek helyett valódi problémákra szeretné felhívni a figyelmet.

Egy hete jelentette be a kormány, hogy új plakátkampányt indítanak „a bevándorlást ösztönző brüsszeli tervekről”. A plakátok gyorsan utcára is kerültek, rajtuk az elmaradhatatlan Soros Györggyel és Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével. Az Európai Bizottság még aznap reagált az újabb plakátokra, Natasha Bertaud, az uniós testület szóvivője azt írta: „Sokkoló, hogy egy ilyen nevetséges összeesküvés-elmélet ilyen szinten eluralta a közgondolkodást.” És nem csak a várható helyeken tiltakoztak a kormány újabb gyűlöletplakátjai ellen: elfogadhatatlannak nevezte azokat Sebastian Kurz konzervatív osztrák kancellár is, aki azt is kifejtette, hogy a kampány az Európai Néppártban (EPP) is értetlenséget szült,  amelynek a Kurz által vezetett Osztrák Néppárt (ÖVP) éppúgy tagja, mint a Fidesz.

És bár az adományok gyűjtése még csak most kezdődött, a Momentum aktivistái már hétvégén sem tétlenkedtek: vasárnap éjszaka a már meglévő plakátok hazugságait matricázták át országszerte – többek között Békéscsabán, Debrecenben, Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsett, és Szolnokon is. A Momentum szerint a valódi veszélyt Magyarországra az jelenti, hogy:

  • több mint 400 körzetben nincs háziorvos,
  • több mint 4000 tanár hiányzik az iskolákból,
  • minden hatodik magyar gyerek külföldön születik,
  • Orbán Viktor a leggazdagabb magyar.

Mint írják:

„A későbbiekben is mindent megteszünk majd, hogy minél többekhez eljuttassuk a valóságot – saját plakátok, szórólapok, matricák és egyéb hirdetések formájában. Adomány gyűjtésünket folytatjuk, hogy megállítsuk a gyűlöletszítást, félelemkeltést és az egész országot ellepő hazugságokat.”

Íme néhány kép az akcióról:

Budapest, XVIII. kerület (Kép forrása: Momentum)

Debrecen (Kép forrása: Momentum)

Miskolc (Kép forrása: Momentum)

Kecskemét (Kép forrása: Momentum)

 

Címlapkép: Momentum