Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Úgy tűnik, a semmiért áldozta fel a renoméját Róna Péter

Róna Péter, a Jobbik-Konzervatívok EP-listavezetője az MTI háromnegyed nyolc előtt megjelent tudósítása szerint úgy nyilatkozott a párt eredményváró rendezvényén, hogy meglepetés lenne, ha bejutnának az EP-be.

Mindez azért különösen kellemetlen, mert Róna Péter több baloldali ember számára is viszonyítási pont volt, ahogy azt rendszeres szerzőnk, Jánosfalvi Péter írta.

Jánosfalvi szerint Róna életútja akkor is tiszteletre méltó,

ha azt gondoljuk, hogy orvosolhatatlan rendszerhibák vannak a mai világrendben, amely újratermeli a problémákat a szegénységtől, a természeti és humánerőforrások brutális lerablásán, az iszonyatos tőkekoncentráción és a társadalmi egyenlőtlenségeken át a háborúkig. A klímaválságot, a globális eladósodást, az ezek nyomában járó konfliktusokat, az állandó növekedésre, a profit és a hatalom hajszolására alapuló kapitalizmus okozza. Róna Péter nem maradt adós ezekre a problémákra adott reflexiókkal sem, nem kritikátlan apologétája a jelenlegi világrendnek.

Budapest, 2024. február 10.
A párt európai parlamenti (EP-) listavezetõje, Róna Péter közgazdász, jogász, egyetemi tanár a Jobbik-Konzervatívok évadnyitó rendezvényén a budapesti OFF Kultur rendezvényközpontban 2024. február 10-én.
MTI/Kovács Attila

Most azonban a várható eredmények alapján úgy tűnik, hogy ezt a renomét hiába dobta sutba, amikor – szerzőnk megfogalmazása szerint – „zsidózásból-cigányozásból-buzizásból szárba szökkent Jobbik” listájának vezetését elvállalta.

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd