Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

LMP-s jelölt: „A BKK rendészet nem egy hajléktalanellenes intézkedés”

Gál József az LMP fővárosi listájának második helyén levő jelölt a Mércének elmondta, nincs bennük ellenérzés azzal kapcsolatban, hogy a lakhatási programjukhoz piaci szereplők bevonását tervezi, miközben Ungár Péter a párt társelnöke a Budapest Ingatlan résztulajdonosa. Gál elmondta, minden pályázat nyilvános lesz, és a pályázóktól megkövetelik, hogy ők is transzparensen minden adatot nyilvánosságra hozzanak. Nem egy uram-bátyám rendszer lesz, a bírálóbizottságban szakemberek kapnak majd helyet nem politikusok.

Gál József az LMP eredményváró rendezvényén 2024. június 9-én. Fotó: Antonovics Marcell / Mérce

A program célcsoportja elsősorban azok a budapesti közszolgáltatásokban dolgozók, mint például pedagógusok, ápolók, rendőrök, tűzoltók, akik a kormány intézkedései következtében problémákba ütköznek hogy az országosnál jelentősebben drágább budapesti albérletpiacon lakhatást találjanak.

A BKK rendészet kapcsán elmondta, ez a valóságban nem egy hajléktalanellenes intézkedés, csak politikai ellenfeleik csavarták ki az üzenetüket. Az utazási feltételeket mindenkinek be kell tartania, de tény, hogy többször is találkozott már olyan személyekkel a tömegközlekedésen, akiknek kellemetlen szaga miatt zavarta a többi utast. Ezeknek az embereknek segítségre lenne szükségük, nem rendőrökkel kell letoloncolni őket a tömegközlekedésről mint az Tarlós idejében történt, hanem egy olyan szerv létrehozására van szükség aki ezeket az embereket el tudják irányítani a megfelelő ellátó intézményekhez. De ez nem csak a hajléktalan emberekre vonatkozik, a részeg turisták, legénybúcsúk ugyan úgy zavarják a közlekedés rendjét, és ellenük is ugyan úgy szükséges intézkedni.

Ez zöld szempontból is fontos, hiszen ha valaki csak ritkán használja a tömegközlekedést, de akkor negatív élmények érik, sokkal esélyesebb, hogy következő alkalommal autóba ül vagy taxival fog utazni.

Címlapkép: Gál József az LMP eredményváró rendezvényén 2024. június 9-én. Fotó: Antonovics Marcell / Mérce