Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Szerdán is élőben közvetítettük az eseményeket

Ez a cikk több mint 2 éves.

Szerdán, a március 15. utáni hosszú hétvégén kezdtek határozatlan idejű sztrájkba a tanárok. A március 16-i nap eseményeit percről percre követtük a Mércén, a munkabeszüntetés mellett az ország több pontján is szimpátiatüntetéseket tartottak többek között diákok és pedagógushalltagók.

A nap elején hat iskola tartott közös akciót, melynek keretében pedagógusaik kiállásuknak dalban is hangot adtak, Geszti Péter és Dés László szerzeményét, a Mi vagyunk a Grund!-ot énekelték el minden sztrájkoló pedagógustársuknak.

A Kós Károly téren mi is ott voltunk, videónk itt nézhető vissza:

A diákok több helyről induló vonulással egybekötött tüntetését a Kossuth téren rendezték. Erre több ezer diák és támogató érkezett, mi pedig élő videóval követtük az eseményeket:

Diákok, művészek, pedagógushallgatók, szülők szólaltak fel a rendezvényen, melyről részletes beszámolónk szerdai percről percre közvetítésünkben olvasható.

A Kossuth tér után pedig az Emberi Erőforrások Minisztériuma előtt tiltakoztak pedagógushallgatók és támogatóik a sztrájk ellehetetlenítése ellen, s álltak ki egyszersmind a tanárok mellett.

 A tanárok mellett kiálló diákokon túl több szervezet és csoport támogatásáról biztosította a sztrájkolókat.

Többek között

A sztrájk határozatlan időre szól, ugyanakkor nem minden iskolában azonos ideig áll le a munka, így van ahol csak 1-2 napra, máshol viszont akár egy hétig is, ahogy a pécsi Leőwey Klára Gimnázium esetében is bejelentették. Volt ugyanakkor olyan intézmény is, ahol szerdán is a polgári engedetlenség eszközével tiltakoztak.

A szerdai eseményekről képes összeállítással is jelentkeztünk.