Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Van, ahol ma is a polgári engedetlenség eszközével éltek a sztrájk helyett

Ez a cikk több mint 2 éves.

Miután a kormány február 11-én rendeletben üresítette ki a pedagógusok határozatlan idejű sztrájkját, országszerte a polgári engedetlenség eszközével tiltakoztak a tanárok a sztrájkjogért. Innen az engedetlen tanárok egyik mottója, „a sztrájk alapjog”.

A mai napon is úgy döntöttek több iskolában, hogy ahelyett, hogy megfelelnének a kormány abszurd rendeletének – ami tanórák megtartására kötelezi a sztrájkolókat – a polgári engedetlenség eszközével élnek. A Pedagógusok Szakszervezete arról tájékoztatott, hogy ilyen iskola volt például az Esztergomi Montágh Imre EGYMI, Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Fejlesztő Nevelés-Oktatást Végző Iskola. A Tanítanék Mozgalom alapítója, Törley Katalin iskolájában, a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnáziumban is harminc pedagógus engedetlenkedett és körülbelül egy tucatnyian sztrájkoltak.

Forrás: Pedagógusok Szakszervezete / Facebook

Így döntött a Budapest III. kerületi Szent Miklós Óvoda, Általános Iskola, EGYMI, Kollégium és Gyermekotthon 9 pedagógusa is.

Forrás: Pedagógusok szakszervezete / Facebook

Vannak olyan bátor emberek, akik egyedül engedetlenkedtek. Az Újpesti Liget Óvoda dolgozója, Tóthné Nagy Andrea Ilona például ilyen ember.

Forrás: Facebook

Az Erzsébetvárosi Magonc Óvoda gyógypedagógusa Tim-Bouchelaghem Sarah is egyedül állt ki a tanárok mellett.

Forrás: Facebook