Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A kormánynak elsőszámú felelőssége van abban, hogy a pedagógusok milyen körülmények között élnek és dolgoznak – az 1 Magyarország Kezdeményezés is kiállt a sztrájk mellett

Ez a cikk több mint 2 éves.

Az 1 Magyarország Kezdeményezés támogatásáról és szolidaritásáról biztosította a pedagógusokat, kiállnak a ma kezdődő határozatlan idejű sztrájk mellett.

A Romák 1 Magyarországért kezdeményezésének célja egy békésebb, gyűlöletmentes közélet megteremtése, a szélsőséges társadalmi egyenlőtlenségek, hátrányok felszámolása és ezzel párhuzamosan pedig egy igazságos, méltányos, esélyeket biztosító társadalom előmozdítása.

Céljaikkal összhangban az oktatásnak kiemelt jelentőséget tulajdonítanak, hisz a tanárok ugyanazokért a célokért küzdenek, mint ők maguk.

„Teszik mindezt mély szakmai elhivatottságból, a gyermekekbe vetett rendíthetetlen hitük okán, egy demokratikusabb, társadalmi, gazdasági és kulturális téren fejlődő, gyarapodó Magyarország megteremtése érdekében.”

Álláspontjuk szerint az államot terheli a felelősség az oktatás mai állapotaiért, a pedagógusok felháborító munka- és életkörülményeiért. A sztrájkot (hiába igyekszik azt ellehetetleníteni a kormány) a demokratikus országok alapvetésének tekintik.

Az 1 Magyarország Kezdeményezés munkájáról szóló írásaink itt találhatók meg.

Címlapkép: PDSZ / Facebook