Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány: „Ha nem állunk ki a pedagógusok mellett, akkor milyen példát mutatunk gyerekeinknek?”

Ez a cikk több mint 2 éves.
A Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány is szolidaritását fejezte ki a sztrájkoló pedagógusok iránt. Mint írják,
„(…) az iskola a tanár, a diák és a szülő együttese. Ugyanolyan fontos mindhárom szereplő. Az iskola egy olyan ökoszisztéma, ahol kölcsönös egymásrautaltságban és függésben élnek a diákok és a felnőttek. Ha valami nem működik jól, akkor az az egész közösséget érinti.
Mondhatjuk azt, hogy most senki sincs jól. Se tanár, se diák, se szülő, talán az egész világ. De mindig ott kell felemelni a szavunkat, tenni valamit, ahol épp lehet.”
És most lehet: kitehetjük a kockás szalagot autóra, ruhára, ablakba, otthon lehet tartani a gyerekeket, lehet támogatni a sztrájkolókat, kifejezhetjük a szolidaritásunkat és lehet beszélgetni is a tanárok helyzetéről.
„Ha nem állunk ki a pedagógusok mellett, akkor milyen példát mutatunk gyerekeinknek? 2018-ban 6000 a pályakezdő tanárok száma. 2020-ban 2000 a pályakezdő tanárok száma. Holnap nincs, aki fogadja a gyerekedet az iskolában. Végső soron kiről szól a sztrájk? Hát a gyerekekről. Ezt kell mindannyiunknak megérteni”
– írják.

Címlapkép: Hallgatói Szakszervezet