Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Elkezdődött a tanárszakos hallgatók tüntetése az EMMI előtt

Ez a cikk több mint 2 éves.

EMMI Elindult a tanárszakos hallgatók pedagógussztrájk melletti szolidaritási tüntetése az Emberi Erőforrások Minisztériuma előtt. Tudósítónk a helyszínen van, így élő videóban is követhető a megmozdulás.

A rendezvényen beszédek mellett koncertek is várhatók, a részletekről továbbra is beszámolunk ebben a percről percre tudósításban.

Az esemény moderátora elmondta, azért vannak ott, mert a pedagógusok határozatlan idejű sztrájkba kezdtek, és noha a kormány továbbra is próbálta ellehetetleníteni, a sztrájk és a minőségi oktatás alapjog.

A háború idején érthetjük meg igazán, milyen jogfosztva lenni, ezért szolidaritásukat fejezik ki Ukrajnával és a háborúval egyet nem értő oroszokkal.

Békeidőben és most is szükség van a minőségi oktatásra, ezért azért küzdenek, hogy mindenki hozzájuthasson. Ehhez arra van szükség, hogy nem a létminimumért küzdjenek a tanárok, és megbecsüljék őket – mondta a szónok, majd tapssal köszöntötték a megjelent diákokat.

Kifejtette, hogy a harc a tanárokért, a tanárokkal, a diákokért és a diákokkal folyik immár. Tanárszakos hallgatóként látják, hogy milyen sanyarú a tanárok helyzete, és épp emiatt kérdéses, hogy eljutnak-e a tanárszakos hallgatók az oktatásig.

Ugyanakkor ők továbbra is úgy érzik, tanítani szeretnének.