Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Képeken a Magyar Szakszervezeti Szövetség által szervezett autós felvonulás

Ez a cikk több mint 2 éves.

Délután kettőtől 200 autóval vonul fel a Magyar Szakszervezeti Szövetség, szolidaritást vállalva a tanársztrájkkal.

Szolidaritási autós felvonulás a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) szervezésében a januári 31-i pedagógussztrájk napján. Fotó: Mérce

Fotó: Mérce

A Mérce újságírói László Zoltánnal, a Vasas Szakszervezet alelnökének autójában kísérték végig a menetet, amely során a szakszervezeti vezetőt a magyarországi érdekvédelmi szervezetek helyzetéről is lehetőségünk volt kérdezni. A két részben rögzített beszélgetést itt lehet visszanézni:

László Zoltánnal, a Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnökével egy autóban. Fotó: Mérce / Tremmel Márk

A Vasas Szakszervezetek alelnöke szerint a tanárokkal azért is kell szolidaritást vállalni, mert általános mai dolgozói tapasztalatokat élnek meg. Sok munkáltató arra játszik László Zoltán szerint, hogy elvárják a munkát, de jogokat nem nagyon adnának.

„Ilyen az EMMI is, aki elvárná, hogy tanítsanak a tanárok a sztrájk alatt. Azaz dolgozzanak sztrájk közben is a tanárok, ami nonszensz, ráadásul ingyen. Róka fogta csuka helyzet.”

A Vasas szakszervezet tisztségviselői szerte az országból eljöttek a szolidaritási autós felvonulásra, hogy támogassák a több mint húszezer sztrájkoló pedagógus követeléseit, és jelenlétükkel is kifejezzék szolidaritásukat. Fotó: Facebook / Vasas Szakszervezeti Szövetség

Székely Tamás, a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) alelnöke a Mércének nyilatkozott a szakszervezet autós felvonulásáról. felhívta a figyelmet, hogy a mai demonstráció nem csupán a pedagógussztrájkkal való szolidaritásról szól, hanem az igazságos munkabérekről is minden dolgozó számára.

Fotó: Mérce

Címlapkép: Mérce / Tremmel Márk