Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

És már itt is vannak a háromórás részvételi eredmények!

Ez a cikk több mint 4 éves.

A valasztas.hu kétóránként ismerteti a napközbeni részvételi arányokat, amiből az eredményeket ugyan nem tudjuk, de lehet következtetni a választók hangulatára – alacsony részvételi eredmény a regnáló politikai erőnek kedvez, míg a magas részvételi arány valószínűleg vezetésváltó hangulatot jelezne.

De persze ezek a feltevések sem sokkal egzaktabbak a tyúkbélből jóslásnál, tekintve, hogy a fideszes Dézsi doktort is többé-kevésbé Borkai ellenpontjának szánják, akárcsak ellenzéki kihívóját, Pollreisz Balázst, a többi jelölt pedig előreláthatólag nem sok vizet fog zavarni.

A háromórás eredmények szerint eddig a választók 30,19 százaléka járult az urnák elé, vagyis kevesebben, mint az őszi önkormányzati választásokon, amikor 31,07 volt az arány, és újraválasztották Borkai Zsoltot, a szex- és korrupciós botrányba keveredett korábbi fideszes polgármestert.

Magyarán, amennyiben megáll a fenti állítás, egyelőre Dézsi állhat jobban, noha Facebookos aktivitása, valamint helyszíni tudósítóink megfigyelése alapján Pollreisz és csapata aktívan igyekszik mozgósítani híveit, az eltérés pedig kisebb, mint a nap korábbi részében.

A 22-es körzetben, ahol ősszel a legnagyobbat nyerte az ellenzék, egyelőre kevesebben mentek el a városi átlagnál, ez is azt valószínűsíti, hogy a Fidesznek jobban sikerült megmozgatnia híveit. Ma a jogosultak 25,32 százaléka szavazott a körzetben, míg ősszel pedig 29,18.