Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Johnson: nincs teketória, január végén elhagyjuk az EU-t

Ez a cikk több mint 4 éves.

london Johnson beszédét itt lehet nézni (a felvétel végén).

Először Michael Gove, Johnson kabinetfőnöke állt ki a konzervatív párt és a sajtó képviselői elé, aki elmondta, hatalmas győzelmet arattak, miután az emberek egyértelműen a brexit végrehajtására szavaztak. Gove említette, hogy nem szándékoznak eladni az NHS-t, valamint a konzervatívok egyik kedvenc témáját is elővette, miszerint a Munkáspárt antiszemita, de a brit zsidóknak most már nincs mitől félniük.

Johnson, miután rocksztárként vonult be a színpadra, felemlegette, hogy a nyolcvanas évek óta a legnagyobb Tory győzelmet aratták a választásokon.

Kifejtette, hogy január végéig mindenképp elhagyják az EU-t, hogy visszavegyék azon jogokat, melyek véleményük szerint sértik Nagy-Britannia szuverenitását,

mindemellett fenntartják az NHS-t, melyre többet is fognak költeni, akár a rendőrségre, iskolákra és az infrastruktúrára.

Elmondta azt is, 2050-re karbonsemlegessé, karácsonyra pedig „Corbyn-semlegessé” fogja tenni az Egyesült Királyságot, és élni fog történelmi felhatalmazásával, hogy egyesítse az országot.

Johnson véleménye szerint jelen felhatalmazásával – miután olyanok is szavaztak rá, akik korábban sose szavaztak a konzervatívokra -. egy brit egységkormányt fog vezetni, mely a királyság valamennyi polgárának az érdekét fogja szolgálni.

Legfontosabb üzenete, hogy a közszolgáltatások és a technológia segítségével az ország minden sarkába jólétet fog vinni konzervatív kormánya, de ehhez először végre kell hajtani a brexitet.