Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Pikó András: Egy kampány végén vagyunk, de egy út elején is

Ez a cikk több mint 4 éves.

VIII. kerület A mai napon tartotta Pikó András, Józsefváros ellenzéki polgármester-jelöltje kampányzáró eseményét a II. János Pál pápa téren – nappal gyerekprogramok, kvízek és „kötetlen együttlét” várta a kerületieket; az eseményt pedig beszédek zárták le.

„Itt vagyunk egy kampány végén, de egy út elején, amit holnap elkezdhetünk, új lapot nyithatunk Józsefváros történetében”

-kezdte beszédét Pikó.

Arról beszélt: eljött az ideje annak, hogy végetvessünk a Fidesz „mindenkin átgázoló dúlásának” és helyette együtt építhessük Józsefváros közösségét. Azét a Józsefvárosét, amely mindenkit vár: legyen gazdag vagy szegény, baloldali vagy jobboldali, Palota- vagy Magdolna-negyedi. Tiszta, zöld és emberséges kerületre van szükség, ahol jó élni, ahová jó költözni – és ahol azt nézzük, mi köt össze minket és nem azt, mi választ el.

„Nekem ez az álmom, egy ilyen Józsefváros.”

-mondta.

Ezek után felsorolta az egyéni képviselőjelölteket, arra bíztatva a megjelenteket, hogy mellettük voksoljanak, hiszen megérdemlik a szavazataikat.

„Nagyon gazdagok vagyunk: nincsen jachtunk és nem járunk el kokainos orgiákra, de van valamink, ami többet is érhet: szavazatunk.”

Pikó azt kérte, éljenek ezzel a hatalommal: sokan bizonytalankodnak, hogy jól jár-e majd a kerület, ha az ellenzék átveszi az irányítást, de arra bíztat, ilyenkor gondoljanak arra: nincs két Fidesz.

„Nincs egy rossz Győrben és egy jó Budapesten”

-tette hozzá.

Szerinte a kormánypárt már tudatában van annak, hogy nincsen más eszköze, csak az ellenzék rágalmazása (utalva például arra az esetre, amikor pár hete a rendőrség megszállta a politikus kampányirodáját és számítógépeket foglalt le). Ehhez képest ők emberséges és tisztelettudó önkormányzatot ajánlanak.

„Ha mi győzünk, Józsefváros, Budapest és Magyarország nyer”

Pikó azzal fejezte be beszédét: nemsokára vége lesz annak a korszaknak, amikor egy politikus elbújhat az emberek elől – az ő önkormányzatuk ugyanis mint munkaadó fog a szavazókra tekinteni.

Pikó András beszéde a videó körülbelül hetedik percétől hallgatható meg: