Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Lezárult az utolsó kampánynap a választások előtt – ez történt ma

Ez a cikk több mint 4 éves.

Mozgalmasan telt a 2019-es önkormányzati választásokat megelőző utolsó nap, a Mérce az eseményekről percről percre közvetítésben számolt – a nap lezárásaként pedig ismételjük át, mi történt szombaton.

Reggel nagynyomású mosóval takarították Pikó András józsefvárosi polgármesterjelölt kampányfeliratait önkormányzati alkalmazottak, illetve lezárult a XV. kerületi ellenzéki kampány, többek között Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc beszédeivel. A rendezvényen az ellenzék egységes támogatásáról biztosította a polgármesterjelölt Németh Angélát.

Botka László rövid videóban támogatta Facebookon Karácsony Gergelyt, elmondása szerint Szeged jó példa arra, hogy nem kell fideszesnek lenni ahhoz, hogy egy város jól fejlődjön.

Kora délután Karácsony Gergely kutyás Critical Massen vett részt Soproni Tamás terézvárosi polgármesterjelölttel, felhívva ezzel a városvezetés figyelmét a kutyák növekvő jelenlétére a város életében. Soproni Tamás miniinterjúban ismertette a Mércével a terézvárosi zöld terveit.

A Szegedi Helyi Választási Bizottság helyt adott Szabó Bálint független szegedi polgármesterjelölt azt illető kifogásának, hogy a helyi Fidesz Szabót a DK jelöltjének nevezte. Szabó ezzel szemben valójában független jelöltként indul. Nem ez az egyetlen hír Szegedről: a szeged.hu értesülései szerint 6,5 millió forintot költött a helyi fideszes jelölt Nemesi Pál Facebook-hirdetésekre.

Tarlós István rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy nem vesz részt az estére általa összehívott rendkívüli közgyűlésen, mivel Karácsony Gergely előterjesztése szerinte felesleges és jogszerűtlen. Kitért arra is, hogy továbbra is vállalhatatlannak tartja Borkai Zsoltot.

Délután Szentgotthárdon kátyúba ültetett virágot Orbán Viktor és a Közösen Szentgotthárdért Egyesület.

Nagyszabású tüntetés volt Győrben Borkai Zsolt ellen, amit nagy rendőri készültség is kísért. A tüntetésen felszólalt Fekete-Győr András is, Borkai Zsolt tevékenységét nem anomáliának, hanem a Fidesz alapvető működésének nevezve. Megígérte, hogy aki a Momentum tagjaként bármennyit lopni mer, az börtönbe kerül.

Gyõr, 2019. október 12.
Résztvevõk a Tüntetés Borkai Zsolt és a maffiakormányzás ellen címmel meghirdetett rendezvényen a gyõri városháza elõtt 2019. október 12-én.
MTI/Krizsán Csaba

Tiborcz István, Orbán Viktor veje egymillió forintra perli Karácsony Gergelyt a róla elnevezett Tiborcz-adó miatt, mivel az elnevezést súlyosan sértőnek és megalázónak tartja.

Az Ördög Ügyvédje délután Rogán Antalról publikált egy karikatúrát, ezáltal új célpontként nevezte meg őt a majdnem két hete tartó leleplezőkampányában.

Pikó András nyolcadik kerületi polgármesterjelölt a II. János Pál pápa téren tartotta kampányzáróját, beszédet mondott rajta kívül Karácsony Gergely is, aki végigjárta a nap folyamán mind a huszonhárom budapesti kerületet. Puzsér Róbert mindeközben kampány standuppal járta a várost.

Este kisebb tüntetés volt a Városháza előtt a bentre meghirdetett (és végül meghiúsult) rendkívüli közgyűléshez kapcsolódóan. Az ellenzéki képviselők rövid beszédeket tartottak a Városháza elhagyása előtt, Karácsony Gergely pedig csatlakozott a Szabad Budapest aktivistáihoz. A rendezvény jó hangulatúan, a Fényes szelek meghallgatásával zárult a Szabad Budapest aktivistái számára, ezzel pedig lezárult az utolsó kampánynap az önkormányzati választások előtt. Holnapi percről percre közvetítésünkben a szavazásról és az eredményekről közvetítünk, tartsatok velünk!

 

Címlapkép: MTI/Krizsán Csaba