Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Karácsony Gergely beszédet mondott Pikó András kampányzáróján

Karácsony Gergely is ellátogatott Pikó András II. János Pál pápa téri kampányzáró rendezvényére, ahol este hét óra után nem sokkal beszéddel támogatta Pikó András nyolcadik kerületi ellenzéki polgármesterjelöltet. A beszédeket itt lehet meghallgatni:

A főpolgármester-jelölt beszédében elmondta, hogy

az idei önkormányzati választási kampány újdonsága az, hogy bejöttek a kampányba és a politikába az igazi civilek, a nem álcivilek,

és közülük a „legnagyobb kedvence” Pikó András. Kifejtette, hogy a Pikó mögött felsorakozó civil aktivisták „egyszerűen hazaszeretetből, a kerület szeretetéből vállaltak részt a kampányban”.

Karácsony megemlékezett arról is, hogy nem ez az első beszéde Pikó András mellett, visszautalva ezzel a jelöltnél tartott házkutatásra. Elmondta, hogy

a rendszerváltás óta nem volt olyan, hogy házkutatást tartson a rendőrség egy nyilvánvalóan kamu indokkal.

Karácsony szerint

a politika nem az, amit a Fidesz művel, hanem az is lehet, amivé mi tesszük, (…) az emberek érdekeit szolgáljuk, és nem a hatalom, hanem az emberek érdekeit képviseljük.

A holnapi önkormányzati választás tétje az, hogy a politikát kicsavarják-e a kezünkből az egyszerű bűnözők.

A jelölt egyúttal a fővárosiak mindhárom szavazatát kérte, hiszen „a Fidesz mindenhol Fidesz”.

Beszédének végén elbúcsúzott a kampányzáró rendezvénytől, ugyanis a mai nap folyamán végigjárja mind a huszonhárom kerületet, melyek közül három még hátra van. Néhány mondatban kitért Tarlós István rendkívüli, este kilencre összehívott közgyűlésére is, ami egyébként 29 év után az első, amelyen ő maga nem vesz részt, illetve elhívott mindenkit az ellene szerveződő tüntetésére.

Címlapkép: MTI/Kovács Tamás