Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Karácsony Gergely beszédet mondott Pikó András kampányzáróján

Ez a cikk több mint 4 éves.

Karácsony Gergely is ellátogatott Pikó András II. János Pál pápa téri kampányzáró rendezvényére, ahol este hét óra után nem sokkal beszéddel támogatta Pikó András nyolcadik kerületi ellenzéki polgármesterjelöltet. A beszédeket itt lehet meghallgatni:

A főpolgármester-jelölt beszédében elmondta, hogy

az idei önkormányzati választási kampány újdonsága az, hogy bejöttek a kampányba és a politikába az igazi civilek, a nem álcivilek,

és közülük a „legnagyobb kedvence” Pikó András. Kifejtette, hogy a Pikó mögött felsorakozó civil aktivisták „egyszerűen hazaszeretetből, a kerület szeretetéből vállaltak részt a kampányban”.

Karácsony megemlékezett arról is, hogy nem ez az első beszéde Pikó András mellett, visszautalva ezzel a jelöltnél tartott házkutatásra. Elmondta, hogy

a rendszerváltás óta nem volt olyan, hogy házkutatást tartson a rendőrség egy nyilvánvalóan kamu indokkal.

Karácsony szerint

a politika nem az, amit a Fidesz művel, hanem az is lehet, amivé mi tesszük, (…) az emberek érdekeit szolgáljuk, és nem a hatalom, hanem az emberek érdekeit képviseljük.

A holnapi önkormányzati választás tétje az, hogy a politikát kicsavarják-e a kezünkből az egyszerű bűnözők.

A jelölt egyúttal a fővárosiak mindhárom szavazatát kérte, hiszen „a Fidesz mindenhol Fidesz”.

Beszédének végén elbúcsúzott a kampányzáró rendezvénytől, ugyanis a mai nap folyamán végigjárja mind a huszonhárom kerületet, melyek közül három még hátra van. Néhány mondatban kitért Tarlós István rendkívüli, este kilencre összehívott közgyűlésére is, ami egyébként 29 év után az első, amelyen ő maga nem vesz részt, illetve elhívott mindenkit az ellene szerveződő tüntetésére.

Címlapkép: MTI/Kovács Tamás