Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Hadházy: Borkai pedagógus felesége hatalmas luxustelket vásárolt össze az évek során

Ez a cikk több mint 4 éves.

Teniszpálya és jacuzzi is van azon a négy hektárnyi telken, amelyet Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő szerint 2012 óta vásárolt össze Borkai Zsolt polgármester felesége Sokorópátkán.

„A havi bruttó 1 millió (+250 ezer olimpiai járadék) fizetésű polgármester nyilvános vagyonbevallásában 1,5 hektár SZÁNTÓ ugyan szerepel Sokorópátkán. Ám a telekkönyvi kivonatok szerint pedagógus(!) felesége a festői fekvésű községben 4 hektárnyi(!!) telket vásárolt össze 2012 óta. Az egyesített telek pedig egészen lenyűgöző módon átalakul” – írja Hadházy Facebook-oldalán.

A politikus elmondta, egy területen dolgozó építőmunkástól megtudta, az egész területet alagcsövezték – Hadházy szerint ez is több tízmillióba kerülhetett.

„Sajnos ez nem nagyon tud máshogyan összejönni, mint ha azok az információk a táskákban a maldív és horvát bankokba szállított pénzekről valóban igazak.

Ezek a képek még inkább bizonyítják: azon a jachton nem az volt a baj, hogy az urak kétes erkölcsű fiatal hölgyekkel játszottak, hanem hogy a hölgyek rossz erkölcsű, öregedő urakkal szórakoztak” – írja.

A győri polgármester adriai orgiáján készült felvételekkel múlt héten előrukkoló névtelen blog többször utalt arra, hogy az utazás költségei nem föltétlenül tiszta ügyletekből származnak, Hadházy most hasonló feltételezéseket fogalmaz meg a Győr melletti telekvásárlások kapcsán.

Ahogy azt a sajtó kiderítette, és mi is beszámoltunk róla, Borkai és üzleti szövetségesei az évek során több milliárdot kereshettek az Audi győri telepbővítéséhez- önkormányzati közreműködéssel – eladott telkeken. A pénz olyan luxemburgi offshore-cégekbe vándorolt, amelyek tulajdonosi hátteréről nem tudunk semmit, de az igazgatók közt felbukkan több Borkai-szövetséges, köztük a jachtos felvételeken látható Rákosfalvy Zoltán ügyvéd is.

Az is kiderült, hogy a Rákosfalvy érdekeltségébe tartozó másik offshore-cég, amelynek amúgy nincs rendszeres jövedelme, havi egymillió forintos fizetést ad Borkai fiának. A kiszivárgott videókon látható másik üzletember cége pedig a vesztes ajánlatnál négyszer drágábban, 896 millió forintért nyerte el két évvel ezelőtt a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál étkeztetési feladatait.

A hétfőn megszólaló – de a nyilvánosságot a botrány kirobbanása óta teljesen kerülő – Borkai nem tagadta, hogy ő látható a kiszivárgott felvételeken, ám tagadta, hogy az utazáshoz közpénzt használt volna. Az eddig napvilágot látott felvételek alapján nem is a direkt közpénzfelhasználás kérdései merülnek fel, hanem inkább a közhatalom (polgármesterség) és az családi-baráti meggazdagodás közötti kapcsoltok kérdése.