Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Magyar Nemzet: A kispesti képviselő arról beszélt, hogyan kell kilakoltatni az önkormányzati bérlőket

Ez a cikk több mint 4 éves.

Hatodik részletben tett közzé hangfelvételeket a kormánypárti Magyar Nemzet, amelyekről azt állítja, Lackner Csaba kispesti szocialista képviselő hallható rajtuk. Korábban a HírTV felvételeket is közzétett, amin Lacker látható egy kis zacskó fehér por társaságában, amire a felvételeken „kólaként” hivatkoznak.

A most közzétett felvételeken egyebek mellett arról van szó, hogyan is kell szegényeket kilakoltatni az önkormányzati bérleményekből.

„Érdekes, az arab meg akarta venni azt a telket, és pikk-pakk ki lettek b…va az emberek” – mondja a Magyar Nemzet által Lacknernek tulajdonított hang.

Az is elhangzik, a jogszabályok szerint fel kell ajánlani az érintett bőrlőknek ugyanazt a kategóriájú lakást kétszer. Ha a másodikat sem fogadják el, akkor

„azt lehet mondani, hogy az ön bérleti joga a 17 millió forintos ingatlan helyett ér hét és felet. Itt a hét és fél, átutaljuk az ön bankszámlájára, viszontlátásra, aztán menjen a f…ba”.

Ha pedig jogi probléma keletkezne, akkor a hang szerint egy bérlemény-ellenőrzés, és

„akkor szép lassan eljutunk olyan helyzetbe, ahol meg kell fogni a grabancot b…meg”.

Azt is hozzáteszi:

„Az, hogy valaki egy kolerából bele legyen rakva egy jobba, az b…meg az önkormányzatnak sok pénzébe kerül.”

A kormánypárti média a kiszivárgott felvételeket Gajda Péter kispesti MSZP-s polgármester lejáratására is használja. Gajda a Népszavának a tegnap elmondta, azok a vádak, amelyek őt bármilyen korrupciós ügyhöz társítják, valótlanok.Azt is hozzátette, megtette a szükséges jogi lépéseket és feljelentést tett.

Lackner Csaba kapcsán elmondta:

„Amennyiben bizonyíthatóan ő van a felvételeken és még kokaint is fogyasztott, akkor felszólítom, hogy adja vissza a mandátumát és távozzon a közéletből”