Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A szökött macedón ex-miniszterelnök is szavazhat vasárnap az V. kerületben

Ez a cikk több mint 4 éves.

Az V. kerületi választási névjegyzékben szerepel egy 49 éves férfi is, akinek a neve Nikola Gruevszki – számol be a 24.hu. A portál szerint száz százalékos biztonsággal nem jelenthető ki, hogy ez a Gruevszki az a Gruevszki, bár a név mellett az életkor is egyezik, ugyanis a bukott macedón miniszterelnök 1970-ben született, vagyis épp 49 éves.

A névjegyzék alapján annyi tudható, hogy a férfi lakcím nélküli V. kerületi lakcímkártyával rendelkezik.

A nevet Tüttő Kata, az ellenzék belvárosi polgármesterjelöltje szúrta ki abban a névjegyzékben, amelyet megvásárolt a helyi választási irodától.

„A kerületi lakcímkártya birtokában ez a férfi is jogosult lesz leadni egy szavazatot valamelyik főpolgármester-jelöltre és beleszólhat a Belváros polgármester-választásába is, ami furcsa, amennyiben Orbán Viktor politikai menekült barátjáról van szó” – nyilatkozta Tüttő a 24.hu-nak.

A Macedóniát 2006 és 2016 között vezető Gruevszkit korrupciós bűncselekményben ítélték el jogerősen, a börtön helyett ő ugyanakkor megszökött az országból. Tavaly novemberben kért menedéket hazánkban, akkor több információ is napvilágot látott, mely szerint magyar diplomaták is segédkezhettek kalandos szökésében.

Címlapkép: MTI/Máthé Zoltán