Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Karácsony Gergely: „A mi erőnk a város ereje és ez az erő legyőzhetetlen”

Ez a cikk több mint 4 éves.

Budapest, Madách tér A főpolgármester-jelölt szerint most egy karnyújtásnyira vagyunk attól, hogy „visszavegyük a városunkat”, a változás a „magyar történelemben pedig „mindig Budapestről indul.”

Karácsony azt mondta, kampánya arról szólt, hogy „legyen Budapest zöld és legyen Budapest szabad”, ettől pedig „csak néhány lépésre vagyunk.”

Ezért arra kért mindenkit, hogy október 13-án menjenek el szavazni, és „adják vissza Budapestet a jogos tulajdonosainak.”

Azt is mondta, megválasztása esetén az „oligarcha-adó, avagy a Tiborcz-adó” lenne az anyagi forrása a főváros szociális fejlesztésének. Azt is hangsúlyozta, a rossz levegő miatt ma Budapesten sokkal több ember hal meg, mint Bécsben.

„Tartozunk nekik azzal, hogy visszaadjuk nekik az ellopott éveket!”

-jelentette ki Karácsony, majd hozzátette, „zöld korridort” akar létrehozni Csepel és a Római-part között.

Karácsony Gergely kampányzárója (fotó: Mérce)

 

Továbbá beszélt a fővárosi idősek szegénységéről, szerintük a főváros vezetése nekik is tartozik, ezért fűtési támogatást ígér nekik, és a budapestiek egészségügyi ellátásához adott hozzájárulást.

„Az én városomban nem épül addig új stadion amíg nincs minden kerületben CT!”

-jelentette ki.

Karácsony Gergely ezenkívül más, programjában megtalálható elemeket is felemlegetett, mint például a 18 év alatti, ingyenes tömegközlekedést, vagy azt az ígéretét, megakadályozzák majd, hogy a Lokált osztogatni lehessen Budapesten.

„Az a célom, hogy az egész városházát lopásra alkalmatlanná tegyük!”

-hangsúlyozta, miután felidézte, hogy egy zuglói fideszes képivselő, Kovács Balázs azt mondta róla, „alkalmatlan vagyont gyűjteni”, tehát értelemzésében, alkalmatlan „lopni.”

„Legyünk jóban, Budapest! Száműzzük a hatalom embereit, képviseljük az emberek hatalmát!”

Felidézte, tíz évvel ezelőtt azzal a szlogennel indult el a politikai pályán, hogy „lehet más a politika”. Most azonban inkább azt mondta, „nem lehet tovább ilyen a politika, mint most.” Hangsúlyozta, Orbán Viktor úgy beszél a fővárosról és az országról, „mintha az ő hűbérbirtoka lenne.”

„Az a mocsok, ami a napokban napvilágot látott, ne higgyétek, hogy egyedi eset, mindenhol, ahol nincs kontroll, előre eltervezett módon lopják szét a városokat. […] egy Fidesz van és az velejéig romlott.”

-kommentálta Karácsony Borkai Zsolt győri polgármester botrányát. Majd kihangsúlyozta azt is, fontos, hogy az eddig rivalizáló ellenzéki pártok „most végre szövetségest látnak egymásban.”

„Eljött a mi időnk, hogy ez a város mindannyiunk közös otthona legyen, hogy végre visszaadjuk a politika becsületét, és eljött a mi momentumunk arra, hogy ezt a várost a huszadik századból a huszonegyedik századba vigyük, és tartsuk örökre Európában!”

-mondta beszéde végén Karácsony. Hozzátette, a szavazófülkében minden szavazó „szupererővel rendelkezik” amely szerinte arra jó, hogy a budapestiek visszaszerezzék az önbecsülésüket és megálljt parancsolhatnak a Fidesznek.

„Aki folyton a harcot keresi, aki az erő kultuszában él […] az valójában egyszerűen gyenge.”

-idézte végül a nemrég elhunyt Vekerdy Tamást Karácsony.

„A mi erőnk a város ereje és ez az erő legyőzhetetlen!”

-tette hozzá.

„Küldjük el a jó fenébe az összes közpénztolvaj, kurvázó városvezetőt, és adjuk vissza azt ami jár, nektek, budapestieknek”

-hívta végül szavazni az ellenzéki jelölt a budapestieket.

Címlapkép: Mérce