Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Szél Bernadett: a rendőrök a közmédiát védik, nem az embereket

Ez a cikk több mint 5 éves.

Szél Bernadett szerint az első törvénytelenség akkor kezdődött, amikor éjjel nem engedték vissza őket az MTVA székházába, miután a képvsielők kimentek a tüntetőket megnyugtatni, informálni, mi történik éppen odabent (később trükközve sikerült visszjutniuk). Szél elmondása (és élő videója tanúsága) szerint reggel egyre több fegyveres biztonsgági őr vette őket körül, akik kzölték velük, hogy nem mehetnek fel azon a lépcsőn, amelyik valószínűleg a szerkesztőkhöz vezetett volna, mivel az csúszik. Hadházy Ákos megpróbált felkapaszkodni a lépcsőn, ekkor azonban négy biztonsági őr megragadta, és kivonszolta az épületből.

Borzalmasan aggályosnak tartja, hogy nem engedték be a rendőröket a székházba, miután szó szerint kidobták a két képviselőt onnan. Élő felvételünkön látható, hogy pár perccel ezelőtt több szocialista képvsielő is bemászott a székház területére a kerítésen keresztül, miután nem engedték be őket a bejáraton.

A képvsielő szerint a rendőrök nem az embereket, hanem a közmédiát védik, ugyanis simán ott hagyták őket, amikor Hadházy feljelentést akart tenni a kidobása miatt, most viszont, amikor bemásztak a képviselők, hirtelen rengeteg készenléti rendőr jelent meg.


Szélnek és Hadházynak továbbra is minden személyes holmija bent van. Szél Bernadett láthatóan még mindig elég zaklatott állapotban van, ráadául a képvsielők is nagyon szét vannak szóródva (ki az épület különböző pontjain, ki az épület előtt), ezért a következőkben igyekeznek megtalálni egymást, mivel muszáj megbeszélniük, hogyan értékelik a kialakuló helyzetet, illetve mi a következő lépés.