Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Tarnay Kristóf az NVB-nél jelentette, hogy a netről sem tűntek el a betiltott STOP-reklámok

Ez a cikk több mint 6 éves.

A Kúria április 6-án tiltotta el a kormányt a STOP feliratú gyűlöletplakátok közzétételétől. A kormány képviselői egyrészt nem tudták indokolni, mi is ennek a plakátnak a közfunkciója. Másrészt a plakátkampány a Fidesz választási üzenetét segítette.

Tarnay Kristóf, a Diákparlament kommunikációs főkoordinátora blogbejegyzésben adta közre, hogy jelentette a Nemzeti Választási Bizottságnak (NVB) a következőket:

„A kormány tudatosan szegi meg a Kúria határozatát (cikk ittteljes szöveg itt), és juttatja aránytalan előnyhöz a Fidesz-KDNP-t, amikor tovább folytatja elektronikus médiumokban a STOP-feliratú, menekülteket minden egyéb szöveg nélkül ábrázoló gyűlöletkampányát. A Kúria jogerős döntésére ugyanis úgy reagáltak – amellett, hogy tettek egy halasztó hatállyal nem bíró Alkotmánybírósági beadványt – hogy már nincs idő országszerte leszedni a plakátokat.

Ezt fogadjuk el (bár biztos lettek volna lelkes állampolgárok, akik szívesen segítenek), ugyanakkor az online médiumokban, rádióban, print lapokban ez az érvelés nem állja meg a helyét. Itt folyik tovább a kampány, noha itt nincs mentség, pillanatok alatt le lehetett volna szedni azokat a netes híroldalakról, az újság esetén pedig a következő számba már nem kellett volna betenni.”

Tarnay bejelentéséhez számos felvételt is csatolt, ahol a médiafelületeken felbukkanó betiltott kampányfotót látjuk.