Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Jobbik: Borzalmas volt a kampány, a csalások megkérdőjelezhetik a választás végeredményét

Ez a cikk több mint 5 éves.

A Jobbik eredményváróján Z .Kárpát Dániel tartott sajtótájékoztatót urnazárás után.


A párt politikusa megköszönte a választósan résztvevő állampolgároknak, hogy a Fidesz-KDNP által keltett gyomorforgató hangulat ellenére ennyien elmentek voksolni, beleértve azokat is, akik nem a Jobbikra szavazta.

A Z. Kárpát szerint Magyarország lakossága ma megmutatta, hogy nem kér a kormány jóvoltából eluralkodó visszataszító hangulatból, és a végeredménytől függetlenül kijelenthető, hogy a magyar társadalom kritikát fogalmazott meg a fennálló rendszerrel szemben.

Saját politikai közösségéhez szólva megköszönte, hogy nem ültek fel a Fidesz primitív provokációinak. Ahogy Z. Kárpát Dániel fogalmazott: a Jobbik képviselői aktivistái a Fideszével szemben méltóságteljesen mozogtak a kampány során.

A Jobbik politikusa kiemelte, hogy ilyen szimpátiaáradatban nem volt részük eddigi politikai pályájuk során, mint a kampány során, akár baloldali vagy kevésbé politizáló emberek is biztosították őket szolidaritásukról.

Z. Kárpát Dániel arról is hosszan beszélt, hogy szerinte a Fidesz tudatosan blokkolta az ellene voksolók szavazatát. „Rekordot döntöttünk a bejelentett választási visszaélések számában” – mondta. Hangsúlyozta, a Jobbik képviselői mindent megtesznek, hogy kivizsgálják ezeket az eseteket, ugyanakkor azt gondolja, hogy a rendszerbe vannak kódolva az ilyen csalások. A Jobbik attól is tart, hogy a következő napokban „tucatjával eshetnek ki a csontvázak” a szekrényből, a választás végeredményét pedig ezek az esetek megkérdőjelezhetik.