Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

10 kérdés, amelyet ma reggel fel lehetett volna tenni Orbán Viktornak a Kossuth rádióban

Ez a cikk több mint 2 éves.

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt Magyarország! című műsorában pénteken ismét 26 perces interjút adott.

Az interjúban többek közt elhangzott az, hogy a miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta Karikó Katalin kutatóbiológust, biokémikust, akivel – szakmai keretek közt – a járványhelyzeten túl megvitatták a disznósajt készítésének módját.

A hallgatók megtudhatták, hogy Orbán ismeri „Hunnia szálkásabb világát is”, ahonnan Karikó is származik, s amely össze nem vethető Pannóniával.

Orbán arról is beszélt, hogy a magyarországi foglalkoztatottsági adatok már „a járvány előtti szinten vannak”, szólt a „baloldalról”, amely „csúfosan leszerepelt a járványügyben”, s emlékeztetett rá, hogy „a baloldalra nem lehet számítani”, valamint elárulta azt is, hogy ha szükség lesz rá, „szeptemberben a harmadik oltáshoz szükséges vakcinák is a rendelkezésre fognak állni”.

Elismételte, hogy Nyugat-Európában még csak az időseket oltják, miközben Magyarországon már a fiatalokat is, s hogy a „Nyugat” 1-2 hónappal lemaradt Magyarországtól, ahol – úgymond – „plázaszerű kiszolgálással” zajlik az oltás.

Ugyanakkor néhány kérdést, amelyek talán a hallgatóságot ez idő tájt jobban foglalkoztatják, mint a svartli, Nagy Katalin műsorvezető elmulasztott feltenni Orbán Viktor miniszterelnöknek.

  1. Miként lehet, hogy Magyarország gőzerővel olt, de nem azokat, akiket a leginkább kellene? A legidősebb polgártársak 30 százaléka még mindig nem jutott vakcinához, s más korosztályokban is Magyarország egykor volt előnye folyamatosan olvad.
  2. Miként ösztönözné Magyarország kormánya azokat, akik még nem regisztráltak a vakcinára? Szerbiában pénzjutalmat kapnak, akik felvették a vakcinát, máshol szabadnapokkal jutalmazzák a beoltottakat. Biztos, hogy büntetni kell azokat, akik még nem oltották be magukat, ahelyett hogy ösztönöznénk őket?
  3. Mi magyarázza azt a misztériumot, hogy a lengyelországi és a magyarországi járványadatok április óta kísértetiesen együtt mozognak?
  4. Mi indokolja, hogy focimeccsre, kocsmába járhatunk, de tüntetni nem? Meddig tart a különleges jogrend a rendkívül állapot közepette?
  5. A miniszterelnök honnan tájékozódik a munkások számáról, amikor a foglalkoztatottakra vonatkozó adatok pontatlanok? Ismert, hogy elegendő mindössze egy óra jövedelemszerző tevékenység egy héten, hogy valaki hivatalosan foglalkoztatott legyen. A statisztikához ez éppen elegendő, a megélhetéshez kevés. Mikor várható a munkanélküli segély összegének emelése, az „álláskeresési járadék” időszakának radikális meghosszabítása? Magyarország miért nem támogatja az egységes uniós minimálbért?
  6. Mi lesz a kiszervezett és mélyállamosított egyetemeinkkel, miután az uniós helyreállítási alapból az alapítvány alá rendelt intézmények nem kapnak támogatást?
  7. Mindenképpen szükséges elherdálni a még meglévő állami és önkormányzati lakástulajdont?
  8. Miért figyelik meg a szociális dolgozókat?
  9. Biztos, hogy a tőkét kell támogatni a válság idején?
  10. Mi lesz azokkal, akiket a „csodafegyverként” beállított hitelmoratórium adósságválságba sodor?

10+ Mikor áll a miniszterelnök Úr a nem kormányközeli sajtó rendelkezésére, hogy tíz kérdés helyett százat és ezret tehessünk fel Önnek?

 

Címlapkép: Facebook