Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A technikai malőr után végül Orbán gazdasági döntéseket jelentett be

Ez a cikk több mint 4 éves.

Frissítés (16:07) – Majdnem egy óra késéssel végül a miniszterelnök Facebook-oldalára sikerült feltölteni a bejelentés felvételét hanggal együtt. Ebben Orbán Viktor bejelenti, a mai kormányülésen gazdasági döntéseket hoztak a járványügyiek után.

A kormányfő által bejelentett döntések a következők:

  1. a magánszemélyek és vállalkozások mai napig megkötött hiteleinek tőke- és kamatfizetési kötelezettségét felfüggesztik;
  2. a rövid lejáratú vállalkozási hitelek jún. 30-ig meghosszabbításra kerülnek;
  3. a holnaptól felvett új fogyasztási hitelek THM-jét a jegybanki alapkamat +5 százalékában maximalizálják;
  4. a súlyosan érintett szektorokban (turizmus, vendéglátás, szórakoztatóipar, sport, kulturális szolgáltatások, taxisok) a munkáltatók járulékfizetési kötelezettségét teljes egészében elengedik, a munkavállalók járulékát jelentősen csökkentik, nyugdíjjárulékot nem kell fizetniük, az egészségbiztosítás díja pedig a törvényi minimumra csökken – mindez június 30-ig. Ezekben az ágazatokban a helységbérleti szerződéseket nem lehet felmondani, a béreket nem lehet megemelni.
  5. a munkavállalási szabályokat rugalmasabbá teszik, hogy a munkáltatók és a munkavállalók könnyebben meg tudjanak egyezni.

Orbán még annyit árult el, ma teszik közzé ezeket a rendeleteket, holnap pedig a részletszabályokat.

Korábban írtuk

Saját Facebook-oldalán ígért rendkívüli bejelentést Orbán Viktor miniszterelnök. A 15 órára hirdetett koronavírus-tájékoztatót 160 ezren is nézték egyszerre, ám sokat nem tudhattak meg, ugyanis valamilyen technikai gond miatt Orbán hangja nem volt hallható.

A miniszterelnök bejelentkezését az M1 is megpróbálta bejátszani, de nekik sem sikerült.

Időközben a felvételt el is távolították a miniszterelnök közösségi médiás oldaláról. Arról eddig sem a közmédia, sem a Miniszterelnöki Hivatal nem nyilatkozott, mit is szeretett volna bejelenteni Orbán. Az Index szerencsére lementette a felvételt, itt megnézhető: