Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Se Borkai, se a Fidesz nem úszhatja meg ennyivel

Ez a cikk több mint 4 éves.

Hétfő reggel még arról írtam, nem maradtunk következmények nélküli ország. A Borkai-ügy, és a szerencsére ebből tanuló szavazók sok kárt okoztak a kormánypártnak. De a mai Borkai-sajtótájékoztató új feladatokat ad, hogy tovább folytassa az ország az utat a következménynélküliség felé.

Borkai Zsolt ugyanis nem mondott le, és úgy tűnik, Orbán Viktor se szólította fel erre. A kormányfő még a választások előtti Fidesz-kongresszuson megüzente, minden bajtársa mellett kiáll a kormánypárt. Úgy tűnik, ez Borkaira továbbra is vonatkozik.

A Fidesznek lett volna lehetősége, és mivel övék a győri közgyűlési többség, még mindig van lehetősége leváltani Borkait, ha számít nekik a tisztesség. Az pedig egyenesen szégyentelen, ahogyan Borkai és a Fidesz is a választókkal takarózik, mondván, ők újraválasztották a győri polgármestert. Hiszen tudjuk, hogy a városban és az országban is ment a suttogó propaganda arról, hogy ha Borkai Zsolt nyer, akkor lemondatják majd. Sok győri fideszes emiatt szavazott le rá újra.

Orbán Viktor a választások napján azt mondta, hogy majd hétfőn dönt az ő ügyében. Döntött is.

Csakhogy Borkai ügye nem magánügy, ahogy a kormánymédia és a kormánypárti képviselők sugdosták. Közügy. Közügy az Audi telke körüli korrupciós botrány, közügy a felesége birtoka, a gyerekei cégeinek nyeresége, a havi egymilliós fizetés a semmiért, a túlárazott szerződések, illetve ügyvédjének hirtelen meggazdagodása. Ezzel pedig a köz felé el kell számolni. Nem elég egy Fideszből való kilépés.

De ezek nem csak közügyek, hanem büntetőjogi felelősséget felvető ügyek is. A magyar társadalomnak most feladata követelni a rendőrségi, az ügyészségi nyomozást Borkai ellen. Ha Pikó Andrásék ellen ki tudták küldeni egy Facebook-fotó miatt a rendőrséget, még hozzá egyenesen a BRFK korrupcióellenes osztályát, akkor Borkainál konkrétan dokumentált és bizonyított ügyei kapcsán miért nem jön a házkutatás, a lefoglalás, a nyomozás?

A Fidesz ezekkel a döntésekkel bebizonyította, hogy a hatalom, a korrupció, a pénzlesés oldalán áll. Nekünk magyar állampolgároknak most az a feladatunk, hogy a Borkai-ügy kapcsán ezt az üzenetet el is juttassuk minden magyarnak.

Címlapkép: MTI / Koszticsák Szilárd