Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Trump „visszaküldené az országukba” a demokrata képviselőnőket

Ez a cikk több mint 4 éves.

A tavalyi, november 6-i felemás kimenetelű félidős választások nyomán a Demokrata Párt megszerezte a többséget a képviselőházban, kiegyenlítette az 50 állam kormányzójának pártpolitikai megoszlását, és az állami törvényhozásokban is sikerült növelnie befolyását. A fiatal szocialista képviselőnőt, Alexandria Ocasio-Cortezt azóta próbálja a konzervatív média ott lejáratni, ahol tudja – már egy középiskolai, táncolós videója előásásával is próbálkoztak, de a dolog inkább a visszájára sült el.

Az újabb csapást vélhetően a vasárnapi tweetek sorozatával szerette volna rá mérni Donald Trump, aki ugyan nevén nem nevezett senkit, de a „haladó” demokrata képviselőnők kifejezéssel valószínűleg Ocasio-Cortezre célzott, valamint három másik, frissen megválasztott képviselőnőre: Ayanna Pressleyre, Rashida Tlaibra és Ilhan Omarra.

 

Az elnök szerint ugyanis nagyon érdekes, hogy „pont azok akarják most a leghangosabban megmondani, hogyan kell vezetni a világ legerősebb országát, akik maguk is olyan helyről jönnek, ahol a kormány katasztrofálisan és korruptan működik.” 

„Miért nem mennek vissza és oldják meg a bűnözéssel fertőzött szülőországaik problémáit?” 

-tette fel a kérdést.

Viszont a négy képviselőnő közül, akikre Trump gondol, csak egyikük nem az Egyesült Államokban született: Ocasio-Cortez New York-i, Pressley Cincinnati városban született, Tlaib pedig Detroitból származik. Egyedül Omar nem született amerikai állampolgár, viszont ő Somáliából menekült el a családjával, ezek után pedig éveket töltöttek egy kenyai menekülttáborban, végül 1995-ben kaptak menedékjogot.

Trump kitoloncolásra utaló tweetjei azután különösen problémásnak hatnak, hogy nemrég bejelentették: a Bevándorlási és Vámügyi Hivatal (ICE) munkatársai tíz amerikai nagyvárosban fognak razziázni.

via Guardian