Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A Lokállal szemben is pert nyert Nagy Blanka

Ez a cikk több mint 5 éves.

A múlt heti, Origo elleni elsőfokú győzelem után most a kormánymédia egy másik zászlóshajója ellen nyert pert Nagy Blanka. A kiskunfélegyházi gimnazista helyreigazítási pereket indított a kormánypropaganda ellen, miután azok januárban azt állították, sokat hiányzik az iskolából, és három tárgyból is bukásra áll.

dr. Litresits András ügyvéd, az MSZP Facebook-oldalán közzétett videóban újságolta el a legújabb győzelmet: a bíróság megint kimondta, hogy valótlanok voltak a kormánymédiában – ezúttal: a Lokálban – közölt állítások.

Az ügyvéd arról is beszámolt, hogy a Lokál az Origóhoz hasonló bírósági taktikát választott, és megpróbálta tanúként beidézni Nagy Blanka szüleit, illetve osztályfőnökét. Az ügyet vezető bíró azonban ezt ezúttal is szükségtelennek ítélte, miután a gimnazista bemutatta az e-kréta rendszerben szereplő jegyeit és igazolásait, amelyekből okirati szinten is meg lehetett állapítani a Lokálban is közzétett állítások hamisságát.

Nagy Blanka azután került a fideszes propagandamédiák célkeresztjébe, hogy a decemberben indult rabszolgatörvény elleni tüntetéssorozatokon többször is kemény szavakkal illette a kormányzat képviselőit. Egy kecskeméti tüntetésen például „bajszos fasz”-nak nevezte Áder Jánost, a kormánypártról pedig ezt mondta:

„Egy undorító, alattomos, ocsmány és fertőző járvány járja az országot. Ez nem a pestis, nem az ebola, nem a kergemarhakór, pedig kicsit hasonlít rá. Ezt a járványt úgy becézzük, hogy Fidesz.”

Nagy Blankára ezek után a fideszes sztárpublicista, Bayer Zsolt támadt rá, „kretén, barom állat”-nak és „szerencsétlen, nyomorult, ócska, kis proli”-nak nevezte őt. Ezt a lány sem hagyta szó nélkül.

Jogi képviseletét az MSZP egyik ügyvédje látja el.

Címlapkép: Mérce