Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

„Kretén, barom állatnak” nevezte a tüntetéseken felszólaló gimnazistát Bayer Zsolt

Ez a cikk több mint 5 éves.

Bayer Zsolt vasárnapi esti, rendszeres Echo TV-s műsorában rongyolt bele Nagy Blanka kiskunfélegyházi gimnazistába, aki a rabszolgatörvény ellen kirobbant tüntetéssorozatban többször is felszólalt.

„Ő a mi kis Blankánk, a jövő politikusasszonya, ugye, aki ha gimnazista, akkor maximum 18 éves lehet, és már egy igazi, kretén, barom állat. És még csak 18 éves!”

– kezdi néhány perces okfejtését a kormánypárti médiaszereplő, majd kitér arra, hogy a gimnáziumnak speciális „ethosza” van, amelyet nem foglalja magába a tiszteletlenséget. Bayer szerint fiatal korukban ők is kiálltak a kommunista hatalom ellen, de még akkor sem nevezték bajszos szarnak Grósz Károlyt.


(Az idézett rész 7:29-től kezdődik a felvételen)

Majd a tiszteletteljes ethosz jegyében Bayer még tol egy kör inzultust a Nagy Blankára:

„No, hát akkor, kedves Blanka! Az a helyzet, hogy te nem hős vagy, hanem egy szerencsétlen, nyomorult, ócska, kis proli. És hogyha így folytatod, akkor belőled nem hős lesz, hanem maradsz egy szerencsétlen, nyomorult, rohadt, kis proli.”

Nagy Blanka tüntetéseken való fellépésétől saját gimnáziuma nemrégiben elhatárolódott.

Az Echo TV-nek egyébként már van hagyománya a tiltakozó diákok pellengére állításában, tavaly februárban a Független Diákparlament képviselőjébe, Kalló Dánielbe rongyoltak bele. Akkor az Echo a műsorvezetője az adás több pontján megkérte a diákot, határozza meg a mondat részeit, „elemezze, mi a tárgya a mondatnak”, majd arról beszélt, a tanulók nem képesek megfogalmazni egy felhívást sem, és csak arról van szó, hogy nem tanulnának annyit, vagyis a több bulizási lehetőség miatt mennek utcára. A felvétel annyira kínos volt, hogy a csatorna eltüntette azt felületeiről.

Frissítés 12:18 – Nagy Blanka reagált

„Nézzen tükörbe, és hallgassa végig a megszólalásait, amiben káromkodik, és úgy próbáljon ítélkezni meg felette, hogy ő is ezt csinálja” – nyilatkozta a HVG-nek Nagy Blanka. A gimnazista azt is elmondta, beszédében nem tervezett élesen fogalmazni, de elragadta őt a hév, és a kormányról amúgy is nehéz másképp beszélni.

 

(via 444)

Címlapkép: Nagy Blanka (Fotó: Mérce)