Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Se híre, se hamva az Echo TV adásának, amelyben egy diáktüntetőt leckéztet a műsorvezető

Ez a cikk több mint 6 éves.

Az Echo TV január 17-i Napi aktuális című műsorában Velkovics Vilmos beszélgetett Aáry-Tamás Lajossal, az oktatási jogok biztosával és Kálló Dániellel, a Független Diákparlament szóvivőjével. Ahogy a kormánypropaganda más felületein, az Echo TV Facebook oldalán is olyan szöveggel futott a videó, hogy „külföldről finanszírozott diáktüntetés” volt a január 19-i demonstráció.

Az azóta elhíresült felvételen a műsorvezető az adás több pontján megkérte a diákot, határozza meg a mondat részeit, „elemezze, mi a tárgya a mondatnak”, majd arról beszélt, a tanulók nem képesek megfogalmazni egy felhívást sem, és csak arról van szó, hogy nem tanulnának annyit, vagyis a több bulizási lehetőség miatt mennek utcára.

Csakhogy a felvétel tegnap óta nem található meg sehol az interneten, mert az Echo TV letiltatta, sőt, nem csak a konkrét adást, hanem például a 444 videóját is (ez még az oldal Facebook oldalán ott van), amelyben szerepelt az adásnak egy része. Elsőként saját Youtube csatornájukról, és honlapjukról szedték le, de később az olyan videókat is, amik tartalmazták, azaz a 444 elemzését is és azt a paródiát, ahol az Echo TV riportere Orbán Viktorra ront rá, úgy, ahogy a diáktüntetőre.

Vagyis miután a 444 videójának köszönhetően sokakhoz eljutott a diák vegzálása, és Schmidt Mária lapjában, a Figyelőben is megemlékeztek róla, az Echo TV igyekezett mindenhonnan még a nyomát is eltüntetni a műsornak.

„Semmi sem mutatja be olyan látványosan a magyar oktatás bajait, mint ahogy a kormánymédia megsuhintotta a fegyelmező pálcát a diákok felé” – írja a 444 Facebook bejegyzésében a videójukhoz. A honi közállapotokat pedig az mutatja be rendkívül látványosan, hogy a műsort követő felháborodás után a forgalmazó egész egyszerűen eltávolítja a felvételt, mintha mi sem történt volna.

A 444 kereste az Echo TV-t, ahonnan egyelőre nem érkezett válasz.

A diákok javaslataira nem csak az Echo TV riportere reagált furcsán, hanem a miniszterelnök is, pontosabban sehogy sem, ezért február 23-án újra tüntetnek.

(Címoldali kép: Echo TV, Facebook)