Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A Magyar Idők újra elővette a propagandaslágert: külföldi fiatalok is voltak a tegnapi diáktüntetésen

Ez a cikk több mint 6 éves.

Újabb csodálatos novellával örvendeztetett meg a kormánypárti Magyar Idők. Elővették és leporolták a kormánnyal kritikus tüntetések alkalmával szokásos fegyvert, miszerint külföldi fiatalok is voltak a tegnapi többezres diáktüntetéseken. Mindezzel azt az állítását akarja bizonyítani a lap, hogy bukta volt a tegnapi tüntetés.

(Fotó: Tóth Fruzsina)

A lap szerint olvasójuk szúrt ki 15 angolul beszélő fiatalt a Várban, akik végül a Kossuth téri demonstráción kötöttek ki.

„Talán a demonstráció szervezői nem is bíztak abban, hogy kellő számú magyar diák fog tüntetni, ezért külföldről is kellett még hozni fiatalokat, mint a fenti tizenöt fős csoportot.”

Nem teljesen világos, hogy milyen logikai lóugrásokkal lehet összefüggésbe hozni egy tüntetéshez csapódó pár turistát azzal az állítással, hogy a szervezők maguk mozgósítottak külföldi fiatalokat, de nem túlzottan meglepő ez a kormánymédiában.

A tavaly tavaszi CEU-s tüntetéseken ugyanezt a lemezt már megpörgették, akkor egyenesen azt állították, hogy Soros buszoztatta a külföldi tüntetőket, sőt repülőjegyeket is osztogatott nekik.

Az oktatási rendszer problémái miatt szombaton többezres tömeg gyűlt össze az Alkotmány utcában, ahol a diákok képviselői 12 pontban fogalmazták meg reformköveteléseiket.

A Fidesz nem tudott túl sokat reagálni a fiatalok által megfogalmazott problémákra, ami megmagyarázhatja, miért folyamodik a kormánymédia ilyen régi klasszikus lejáratáshoz. Az MTI szerint Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő mai sajtótájékoztatóján ennyit reagált:

Magyarországon demokrácia, sajtó- és szólásszabadság van, mindenért lehet tüntetni. Az egyik legfontosabb dolog, hogy az oktatás szereplői a tanárok, a diákok, és a szülők között meglegyen a megfelelő párbeszéd.