Eredmények 99,98%-os feldolgozottságnál

52,26%
16,21%
9,90%
6,67%
6,42%
Szerzett mandátumot:
Fidesz: 13 (52,26%)
DK: 4 (16,21%)
Momentum: 2 (9,90%)
MSZP-P: 1 (6,67%)
Jobbik: 1 (6,42%)
Nem szerzett mandátumot:
Mi Hazánk: 3,32%
MKKP: 2,62%
LMP: 2,18%

Kollektív munkaügyi vitát kezdeményez a szakszervezet a BKV-nál

Nyílt levélben jelentette be Naszályi Gábor, az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke, hogy kollektív munkaügyi vitát kezdeményeznek a 2019-es bérmegállapodással kapcsolatban.

A szakszervezet kétszámjegyű emelést szeretett volna elérni, annak ellenére azonban, hogy már szeptemberben megfogalmazták béremelési igényüket, a munkáltató mégis csak november végén hívta tárgyalóasztalhoz a munkavállalói képviseletet, és sajtóhírek szerint csupán öt százalékos béremelési ajánlatot tett.

A szakszervezet által a BKV vezetésének elküldött levelében leírja, hogy a válallatnál tapasztalható emberhiányt kizárólag béremeléssel lehet orvosolni, ehelyett azonban több milliárdot költöttek új dolgozók felvételére, amit bérfejlesztésre is lehetett volna fordítani.

A szakszervezet a korábbi évek elhibázott politikája helyett felelős döntések meghozatalát várja, azonban eddig nem tett a munkáltató komoly ajánlatot, legalábbis a február 28-án elhangzott öt százalékos emelést nem tudják annak venni, és azt a BKV vezetése sem tette hivatalossá.

Mint írják, „[m]indezen okokból kifolyólag kérjük a kollektív munkaügyi vita időpontját és helyszínét minél hamarabb kijelölni. Az EKSZ elvárása továbbra is a korábban megjelölt 15% emelés, mely magában foglalja az elengedhetetlenül szükséges bérrendezési elemek ellentételezését is!”.

A szakszervezeti elnök az Alfahírnek korábban nyilatkozva elmondta, hogy kitartanak a kétszámjegyű, 15 százalékos béremelés mellett, és szerinte Tarlós István köthette meg a BKV kezét a béremelés ügyében, „a főpolgármesteren keresztül pedig maga Orbán Viktor szólhatott bele a BKV-bérek kérdésébe”.

(Alfahír)

Címlapkép: pixabay.com
Olvass tovább!