Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Új nyomozati felvételen látszik, ahogy leteperik az MTVA-ban Hadházyt a biztonsági őrök

Ez a cikk több mint 5 éves.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) szerint az MTVA székházban azok az ellenzéki képviselők viselkedtek agresszívan,  – akik azért mentek be a közmédia épületébe, hogy öt pontos követeléslistájukat felolvastassák – nem a fegyveres biztonsági őrök.

Az ellenzéki képviselők többször is panasszal éltek amiatt, hogy az ügyészség elutasította az általuk tett feljelentést hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt, azonban a Legfőbb Ügyészség a panaszokat mindkét alkalommal alaptalannak találta, így elutasította azokat.

Polték az elutasításban kijelentették, hogy álláspontjuk szerint az országgyűlési képviselők politikai követeléseket akartak beolvasni a köztévében, ezért jogalap nélkül akartak bejutni a szerkesztőségekbe, stúdiókba, és az azokhoz tartozó vezérlőkbe.

Azt már láthattuk korábban, hogyan dobják ki Hadházy Ákost és Szél Bernadettet a közmédia épületéből, vagy hogyan teperik le Varju Lászlót, most azonban Hadházy Ákos újabb felvételt tett nyilvánosságra, azokból a nyomozati anyagokból, amikbe betekintést nyerhettek.

A Facebookon közzétett bejegyzésében azt írja: „Az ügyészség szerint én voltam agresszív az MTVA fegyveres biztonsági őrségével szemben. Eddig is tudtuk, hogy ez nem igaz, de szerencsére a nyomozati anyagok közt ott volt ez a felvétel, ami bizonytja, hogy hazudnak. A felvételen látszik, hogy ketten váratlanul, hátulról rátoltak a többi őrre, akik aztán kipenderítettek engem és Szél Dettit az épületből (ez a jelenet már a lépcsőmászás után volt). Épp azért másztam a lépcsőkorlát külső oldalán, amikor elállták az utamat, hogy fel se merüljön, esetleg én nekik mentem. És ezért „fetrengtem” a földön – azon kívül, hogy többször lerángattak –, hogy fel se merülhessen, hogy én dulakodtam velük”.

A nyomozati anyagban a képviselők elmondása alapján ezzel – és a videóban látottakkal – szemben az áll, hogy Hadházyt jogszerűen kivezették az épületből, Szél pedig csupán „követte”, és akik bántalmazva lettek, azok nem a képviselők, hanem a biztonsági őrök. Szél Bernadett pár hete ezekre úgy reagált, hogy a bemutatott nyomozati anyagok olyanok, mintha egy párhuzamos világban születtek volna.

A képviselők a feljelentésük többszöri elutasítása ellenére pótmagánváddal fognak élni, és az ügyet Strassbourgban is folytatják, hiszen, ahogy azt ma a Mércének Hadházy Ákos elmondta, ismerik név szerint azokat a biztonsági őröket, akik erőszakosan léptek fel ellenük, és bízik abban, hogy bár a kormány igyekszik bedarálni a független bíróságokat, de még van esélyük arra, hogy bírósági úton érvényt szerezzenek az igazuknak.