Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Titkos MTVA-s felvétel került nyilvánosságra Varju László képviselő bántalmazásáról

Ez a cikk több mint 5 éves.

Eddig nem nyilvános felvétel került elő arról, hogy 2018 december 17-én, az MTVA székházában jelen lévő Varju László DK-s képviselőt az épületet biztosító őrök durván a földre teperik. A 16 perces eredeti videót a 444 minimálisan szerkesztve tette közzé honlapján és a közmédia egyik operatőre vette fel, azon az látszik, hogy egyszerre öt biztonsági őr próbálja Varjut birkózómeccsbe illő jelenetek között kivinni az épületből, miközben ő teljes erejéből ellenáll.

Varju László több ellenzéki társával december 16-án azért ment be a köztévé Kunigunda útján található épületébe, hogy beolvashassák a kint tüntetők és az ellenzék 5 pontos követelését az élő adásban. Akkor elhatározták, addig maradnak bent, amíg ez meg nem történik. Az MTVA vezetősége viszont úgy döntött,

nemcsak nem hajlandóak a követelésekkel foglalkozni, de az épületben éjszakázó képviselőket december 17-én hajnalban már a biztonsági szolgálat távolította el az épületből durva jelenetek kíséretében.

A 16 perces, teljes videó itt nézhető meg:

Az összetűzésről – Hadházy Ákos kihurcolása mellett – eddig csak Szél Bernadett helyszínen rögzített élő videójából tudtunk, az új felvétel tovább valószínűsíti, hogy a Varju Lászlóval szembeni intézkedés nem volt jogszerű.

Varju egyébként sérüléseket is szenvedett az incidens következtében, így aznap este mentőautó vitte el a Kunigunda útjáról, bordasérülések miatt.

A most kiszivárgott felvételt az MTVA eddig sehol sem mutatta be, ők csak azt a részletet közölték, ahol a dulakodás után Varju egyedül fekszik a földön és panaszkodik.

Címlapkép: 444.hu