Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Ma is tüntet egy kisebb csoport a Kossuth téren a rabszolgatörvény ellen

Ez a cikk több mint 5 éves.

A dolgozók túlóraidejét radikálisan kibővítő rabszolgatörvény megszavazása óta majdnem minden nap zajlanak tiltakozások Budapesten és szerte az országban. Az első néhány nap a rabszolgatörvényről szólt, a vasárnap esti, Kunigunda utcai tüntetés után, miután néhány képviselő megpróbálta beolvasni az MTV-ben a tüntetők követeléseit, és többükkel szemben a biztonsági cég emberei megdöbbentő erőszakot alkalmaztak, a sajtószabadság és a közmédia állapota is terítékre került.

A Kossuth téren ma a korábbiaknál jóval kevesebb, kb. 50-100 ember gyűlt össze. A kora reggel, spontán meghirdetett tüntetéshez a Kossuth téren folyamatosan táborozó Oktogon közösség csatlakozott. A tüntetést megnyitó férfi elmondta, hogy a dolgozók mellett szeretett volna kiállni, ezért hirdette meg a tüntetést. Beszédében hangsúlyozta, hogy az állampolgároknak támogatniuk kell a dolgozókat a sztrájkban, keresni kell az együttműködést a szakszervezetekkel.

Az Oktogon közösség képviselője felolvasta a vasárnapi tüntetésen osztogatott 5 pontot, amit az országgyűlési képviselők sikertelenül próbáltak beolvastatni a köztévében. (A rabszolgatörvény azonnali visszavonása, Kevesebb rendőri túlórát, Független bíróságokat, Európai Ügyészséget, Független közmédiát)

A rövid beszédek után a megjelent tüntetők sorra vették kezükbe a mikrofont, és elsősorban a kormány szociális politikáját kritizálták.

A tüntetés végeztével a tüntetők egy csoportja a Margit híd felé vette az irányt.

Ma Szekszárdon, Miskolcon, Szombathelyen és Sopronban is voltak/ vannak tüntetések, és a következő napokban számos magyarországi és nyugat-európai városban lesznek majd demonstrációk.

Címlapkép: Mérce