Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Szétlopják az országot, és mi hagyjuk?

Ez a cikk több mint 6 éves.

2010-ben két ciklusnyi szocialista kormányzásnak vetett bölcsen a magyar nép véget, mert addig elképzelhetetlen mértékeket öltött a korrupció, a kivagyiság és a hazugság. Azóta ennek sokszorosát is eltudjuk képzelni. A kérdés csupán az, 2018-ban két ciklusnyi Fidesz-kormányzás után megkapják-e a Fidesz képviselői is azt a büntetést a magyar néptől, mint a szocialisták?

Semjén Zsolt luxusvadászata, amelyen feltehetően illegálisan lőtt le egy másik ember tulajdonában álló szarvast, mindeközben ezt a „vadászatot” egy kormányzati megbízásokból élő vállalkozó fizette. Semjén háza, amit egy baráti vállalkozó épített fel. Kósa Lajos, aki egy csalóval tartott fent szorosabb kapcsolatot, mert abban reménykedett, valamilyen ellenszolgáltatásért cserébe majd 800 milliót utalnak az anyjának, vagy a feleségének (és ez még Kósára nézve a jobbik verzió). Tiborcz István, Orbán Viktor veje, aki egy szervezett csalás keretében tüntette el cégével a közbeszerzések pénzeit. Szabó államtitkár és az ő offshore számlája. Szatmáry Kristóf, aki összeférhetetlenség miatt nem tudta felvenni milliós fizetését, úgyhogy megkapta máshogy.

Mindeközben pedig 1 hónap alatt többet költött a kormány a hazug Soros-plakátokra, mint amennyiből a többi párt kampányolhat összesen, és mint amennyi a kórházak adóssága.

Sorolhatnánk, de minek? Ha ebből csak 2-3 lenne igaz, már akkor is távoznia kéne a kormánynak, de ezek még csak az elmúlt két hónap termésének egy része. Hol van ebből Mészáros Lőrinc? A vidéki sajtó bekebelezése, az alkotmánybíróság megszállása, az ügyészség kézi vezérlése, a Népszabadság és az Origo bezúzása, az adó fizetők pénzéből fenntartott propaganda? Hol vannak Matolcsy alapítványai, és az ő családjának villái? Hol van a Lázár földjei állttal körbeölelt vadászkastély, Rogán Antal növekvő lakása, és az V. az I. és a IX. kerületi gyanús önkormányzati ingatlanügyei? Hol van az önkormányzatól áron alul, anyja nevére megvett házból az időseket utcára rakó miskolci fideszes képviselő?

És akkor kiáll a miniszterelnök és ő fenyeget megtorlással?

De nem is ez a kérdés, hogy milyen hosszú a lista, hiszen tényleg oldalakon keresztül lehetne sorolni, a kivagyiságot, a hatalommal való visszaélés, a korrupció eseteit.

Az a kérdés, ez a lista folytatódik-e április 8. után. Az a kérdés, hagyjuk-e szétlopni az országot.

Április 8-án vagy megbüntetjük a Fideszt, vagy lényegében jóváhagyjuk, hogy szétlopták az országot.

Ahhoz, hogy ne az utóbbi történjen, április 8-án el kell menni szavazni, április 8-ig pedig minél több embert meg kell győzni, hogy szavazzon, hogy szavazzon a legerősebb ellenzéki jelöltre az egyéni körzetében.

Ha sokan megyünk el, ha sokan szavazunk a legerősebb ellenzéki jelöltre, akkor megbüntetjük őket. Ha a büntetés elmarad? Abba belegondolni is rossz.

Címlapkép: Orbán Viktor/ Facebook